Torsdag 23 Sep
Stockholm

Här är allt du vill veta om Finlands Saara Aalto i Eurovision 2018

31-åriga nykomlingen Saara Aalto representerar Finland i Eurovision 2018. Här är allt du behöver veta om den favorittippade sångaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Finland skickar 31-åriga nykomlingen Saara Aalto till Eurovision med låten  ”Monsters”. Hon kommer in med riktigt mycket sass. Stjärnans framträdande är den mest påkostade som Finland någonsin ställt upp på. 

Kanske därför hon är så poppis inför finalen i Lissabon? Här är sakerna som du måste veta om stjärnan:

Första öppet lesbiska personen i Eurovision

Saara Aalto är tillsammans med flickvännen Meri Sopanen. Genom att vara öppet lesbisk blir hon den första (!) personen som är det – i tävlingens historia. 

Till Aftonbladet berättar Saara att hon inte visste det och att hon hoppas att det inte ger henne färre röster från länder där homosexualitet är mindre accepterat. 

– Jag visste inte det faktiskt. Tävlingen har en stor homopublik och jag känner deras kärlek och det är väldigt speciellt för dem att jag är här och öppen och stolt över att vara med min flickvän och stolt över att älska Eurovision, säger hon. 

Blivit mobbad som yngre

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om meningen med låten "Monsters". Saara förklarade att låten är till för dem som tänker lite om sig själva. 

– Jag har blivit mobbad och jag känner att många har upplevt den typen av situationer när folk har varit elaka eller inte accepterat en, så i låten sjunger jag om att göra sig av med de monster som saktar ner en, att man måste våga leva sitt eget liv och se på saker från den ljusa sidan.

Många är nyfikna på henne

2017 och 2016 var Saara Aalto den mest googlade personen i Finland. Och kanske är det inte så konstigt? Hon är ett riktigt fyrverkeri av talang. Förutom sin framgång inom musik har hon släppt en bok vid namn "No Fear", tävlat i Finska "The voice" och "X-factor" och även suttit juryn. 

Men förutom det är hon också riktigt poppis i Storbritannien...

Saara kom två i brittiska X-Factor. Bildkälla: Saara Aalto

Kom tvåa i brittiska "X-factor"

Känner du igen Saara? Det kan bero på att popstjärnan faktiskt kommit riktigt långt i den brittiska talangshowen X-factor. Där kom tvåa 2016. Redan från första audition så fick hon stående ovationer. 

Här kan du se hennes audition: 

TV: Därför skrattar alla åt Benjamin Ingrossos efternamn i Portugal

Läs också om vilka som är favoriterna under Eurovision

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gillar du hennes låt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela