Här är allt du vill veta om Finlands Saara Aalto i Eurovision 2018

Publicerades: 11 Maj 2018, 20:12, Uppdaterades: 27 Sep 2019, 11:39

31-åriga nykomlingen Saara Aalto representerar Finland i Eurovision 2018. Här är allt du behöver veta om den favorittippade sångaren.


Finland skickar 31-åriga nykomlingen Saara Aalto till Eurovision med låten  ”Monsters”. Hon kommer in med riktigt mycket sass. Stjärnans framträdande är den mest påkostade som Finland någonsin ställt upp på. 

Kanske därför hon är så poppis inför finalen i Lissabon? Här är sakerna som du måste veta om stjärnan:

Första öppet lesbiska personen i Eurovision

Saara Aalto är tillsammans med flickvännen Meri Sopanen. Genom att vara öppet lesbisk blir hon den första (!) personen som är det – i tävlingens historia. 

Till Aftonbladet berättar Saara att hon inte visste det och att hon hoppas att det inte ger henne färre röster från länder där homosexualitet är mindre accepterat. 

– Jag visste inte det faktiskt. Tävlingen har en stor homopublik och jag känner deras kärlek och det är väldigt speciellt för dem att jag är här och öppen och stolt över att vara med min flickvän och stolt över att älska Eurovision, säger hon. 

Blivit mobbad som yngre

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om meningen med låten "Monsters". Saara förklarade att låten är till för dem som tänker lite om sig själva. 

– Jag har blivit mobbad och jag känner att många har upplevt den typen av situationer när folk har varit elaka eller inte accepterat en, så i låten sjunger jag om att göra sig av med de monster som saktar ner en, att man måste våga leva sitt eget liv och se på saker från den ljusa sidan.

Många är nyfikna på henne

2017 och 2016 var Saara Aalto den mest googlade personen i Finland. Och kanske är det inte så konstigt? Hon är ett riktigt fyrverkeri av talang. Förutom sin framgång inom musik har hon släppt en bok vid namn "No Fear", tävlat i Finska "The voice" och "X-factor" och även suttit juryn. 

Men förutom det är hon också riktigt poppis i Storbritannien...

Saara kom två i brittiska X-Factor. Bildkälla: Saara Aalto

Kom tvåa i brittiska "X-factor"

Känner du igen Saara? Det kan bero på att popstjärnan faktiskt kommit riktigt långt i den brittiska talangshowen X-factor. Där kom tvåa 2016. Redan från första audition så fick hon stående ovationer. 

Här kan du se hennes audition: 

TV: Därför skrattar alla åt Benjamin Ingrossos efternamn i Portugal

Läs också om vilka som är favoriterna under Eurovision

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Relaterat
Gillar du hennes låt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Legendariska Iron Maiden intog Sweden Rock

igår 22:24

Carolina Gynning visar upp sin stora tatuering på ryggen

igår 15:52
Att Carolina Gynning har en rad gaddar är någonting de flesta vet om. Men tatueringen hon har på ryggen är det inte många som sett.

Juilliard sparkar tidigare chef

igår 15:20
Juilliard School i New York, en av världens mest kända musikhögskolor, har sparkat en tidigare chef efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen hade under 25 år en ledade position på skolan.

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

igår 14:19
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

igår 13:58
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

igår 13:30
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.