Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif-Ivan Karlsson greps av polis – misstänks för olaga hot

Nöje | 14/05/2018 18:25

TV-profilen och mångmiljonären Leif-Ivan Karlsson greps utanför sin lyxvilla i lördags. Han har suttit anhållen i över två dagar men är nu försatt på fri fot. Misstankarna mot Leif-Ivan Karlsson kvarstår.

Under måndagsmorgonen skrev tidningen Expressen att en känd företagare och TV-profil hade gripits och satt anhållen under helgen. Nu avslöjas det att TV-profilen inte är någon mindre än Leif-Ivan Karlsson, 58.

Leif-Ivan är släppt på fri fot, men misstankarna mot honom finns kvar, skriver Expressen.

Han är misstänkt på sannolika skäl för olaga hot. Hoten ska Leif-Ivan ha riktat mot en tidigare anställd.

Leif-Ivan greps i lördags utanför sin enorma miljonvilla i Tullinge utanför Stockholm och satt anhållen i mer än två dygn.

Leif-Ivan Karlsson.
Leif-Ivan Karlsson greps i lördags. Han är misstänkt för olaga hot. Bildkälla: Stella Pictures.

Hoten som Leif-Ivan anklagas för ska ha ägt rum nu under våren, och det första hotet ska ha kommit i april. 

Den man som Leif-Ivan anklagas för att ha hotat ska ha varit rädd för sitt liv och har upplevt att hoten varit riktade mot både honom och hans familj.

Leif-Ivan själv säger till Expressen att han har varit arg på sin tidigare anställda men att han inte hotat mannen. För Expressen berättar Leif-Ivan att han däremot åkte förbi mannens hus i fredags.

– Jag var nyfiken på vart han hade flyttat och var i närheten i ett annat ärende. Det såg jättebra ut, huset, säger Leif-Ivan till Expressen.

Leif-Ivan beskriver tiden i arresten som "nyttig" då han lever ett hektiskt liv. Han gillade även maten som det bjöds på.

– De har varit snälla och gett mig kaffe. Måste säga att jag har fått god mat också. Frukostkorv, köttgryta och raggmunk med fläsk. Det har varit väldigt trevliga fångvaktare, som jag kallar dem, säger Leif-Ivan till Expressen.

Leif-Ivan Karlsson.
Leif-Ivan Karlsson förnekar att han har hotat sin tidigare anställda. Bildkälla: Stella Pictures.

Leif-Ivan känner många igen från TV3:s realityserie "Karlssons" och han har även synts i programmet "Svenska miljonärer" i Kanal 5.

Leif-Ivan har tjänat miljoner på flyktingboenden, som han nu har sålt av. 

Karlsson företräds av advokaten Ismo Salmi, som kallas för "Hells Angels-advokaten", något som bland annat Aftonbladet tidigare har rapporterat om.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.