Stockholm

Steve Angello om den jobbiga uppväxten och sorgen efter pappans död

Angello och Adrian
Steve Angello och Isabel Adrian har nu flyttat tillbaka till Sverige efter flera år i Los Angeles. Foto: Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Steve Angello är en välkänd DJ och musikproducent som bland annat varit medlem i Swedish House Mafia. Nu gästar han ​Kulturprogrammet Sverige! och berättar om sin uppväxt, sorgen efter sin pappas bortgång och åren i Los Angeles som en av världens främsta producent.


Läs mer

Kulturprogrammet Sverige! intervjuade Steve Angello om hans uppväxt, turnéerna och ekonomin. 

Steve Angello, eller Steve Patrik Angello Josefsson Fragogiannis som han heter egentligen föddes i Solna 1982. Han är en svensk DJ och musikproducent. Han gör egen musik nu men tidigare var han medlem i den älskade gruppen Swedish House Mafia där han producerade musik med Sebastian Ingrosso och Axwell.

Steve äger också ett eget skivbolag – Size Records. De artisterna som är signade där är bland annat Steve själv, An21, Sebjak, Max Vangeli och många fler. 

Steve Angello på Summerburst 2017. Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Men hur har Steves liv sett ut? Har han haft någon uppförsbacke eller har det bara rullat på åt det bra hållet jämt?

Steves pappa gick bort när han var 14 år och Steve hade hoppat av skolan lite innan det. Han var vilsen och visste inte riktigt vad han ville göra med livet. 

Steve berättar i programmet att ända sedan han gick i trean på lågstadiet sa hans lärare att han skulle misslyckas i livet. 

– Det blev lite som min bensin till att jag ville visa alla att jag kommer att klara det här. 

Hans mamma jobbade med tre olika jobb för att få ihop det ekonomiska med familjen. Det blev att han växte upp själv eftersom han alltid var hemma själv.

Han berättar också att det enda han ångrar i hela sitt liv är att han inte var i skolan och inte har en utbildning nu.

– Jag har insett att lycka inte handlar om det ekonomiska utan mer vad du känner dig nöjd med i livet, avslutar Steve intervjun med.

Idag bor Steve i Sverige med sin fru Isabel Adrian och deras två barn. De gifte sig år 2013 och har bott i Los Angeles i flera år men bestämde sig 2016 att flytta tillbaka till Sverige. 

Steve och Isabel gifte sig 2013. Bildkälla: isabeladrian/Instagram

Se intervjun med Steve Angello i klippet ovan.

Intervjun med Steve Angello sänds på SVT1 lördag 16 juni kl 19.00.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.