Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elin Olofsson : "Kvinnorna bär landet på sina axlar"

- 11/07/2018, 07:00 -

Elin Olofssons sommarprat i sommar i P1 har framförallt ett viktigt budskap som vi bör ta med oss i livet. Bättre respekt för kvinnor.

Idag, onsdagen den 11:e juli 2018 sommarpratar Elin Olofsson i sommar i P1.  

Elin Olofssons sommarprat handlar till stora delar om hennes egna uppväxt men kanske framförallt om hennes "förmödrar". Men Elin Olofssons sommarprat har också en viktig underton. En underton om att kvinnor i vårt land, framförallt de på landsbygden, inte får den respekt som de förtjänar. 

När Elin Olofsson i sommar i P1 pratar om kvinnorna på landsbygden pratar hon om att de har en kvinnokraft som bara finns på just landsbygden. 

— Tänk på alla de kvinnor som engagerar sig i byalagen och alla de som ordnar cykeltävlingar, pimpeltävlingar, lotterier, danskvällar och fotbollsturneringar för att dra in pengar till skötseln av byns gemensamma hus, säger Elin Olofsson i sommar i P1.

— Tänk på alla kvinnor som ordnar språkkaféer för nyanlända och samlar in pengar till krigens offer. Och tänk på alla kvinnor som driver våffelstugor och restauranger i glesbygd, fortsätter Elin.

Samtidigt som Elin planterar ett "frö" hos lyssnaren, om vikten av att respektera kvinnor, så kommer hon till den kanske viktigaste aspekten i sitt sommarprat. Det vill säga att kvinnorna på landsbygden fortsätter att förbättra och förändra i samhället trots att det inte får den respekt eller uppmärksamhet som de egentligen förtjänar.

Margit, Margareta, Sigrid, Annika, Ann-Catrine, Ingärd, Ulla-Britt, Kerstin och alla andra som jag möter dagligen kallas aldrig för superentreprenörer eller får några priser eller medaljer för sina insatser eller föreslås stå staty någonstans. Men ändå så är det de som bär det här landet på sina axlar. Och det borde vi vara tacksamma för, säger Elin Olofsson i sommar i P1.

Du kanske även är intresserad av:

Leopoldo Méndez sommarpratar idag - här är allt du behöver veta

Ebba Åkerlunds pappa Stefan om tiden efter terrorattentatet

Sommar i P1 med Elin Olofsson släpps som podd 07:00 onsdagen den 11 juli och sänds klockan 13:00 i P1. Poddversionen av programmet hittar du här

Ska du lyssna på Elins sommarprat?