Silvana Imam utreds för brott efter spelning på Malmöfestivalen
Silvana Imam på malmöfestivalen - Foto: TT / Johan Nilsson, Pontus Lundahl

Silvana Imam utreds för brott – bjöd upp 100 personer på scen

Under Silvana Imams sista låt på sin spelning på Malmöfestivalen i tisdags ville hon ta upp folk ur publiken på scen. 100 personer tog sig upp och nu utreds rap-artisten för framkallande av fara för annan.


Det var i tisdags under Malmöfestivalen som rap-artisten Silvana Imam ville avsluta sin spelning på Stortorget genom att bjuda upp publik på scen. 

Men det hon kanske inte hade räknat med var att över 100 personer skulle storma sig upp.

Vi kan ju bara anta att Silvana fick feeling och ville bjuda upp till fest på scenen, utan att inse allvaret. Det var kring ungefär mellan 22.30 och 23.00 på tisdagen som händelsen ägde rum.

Enligt polisen hade artisten och festivalens arrangörer kommit överens om att hon skulle ta upp en person på scen under sin sista låt.

– Artisten kom överens med festivalledningen att man skulle plocka upp en person på scenen. Men när väl sista låten om igång så har artisten sagt att 10 personer ska komma upp. Men sen kom det upp minst 100 personer, säger Nils Norling, presskontakt hos polisen i Malmö, till Nyheter24.

En man blev i stort sett nertrampad av folkmassan och blev blåslagen, enligt polisens rapport.

– En person har skadats, en man. Tack och lov inte allvarligt. Vi är idag tacksamma att vi inte har en allvarligare händelse att hantera, både vi och festivalen, säger Nils.

Som följd av detta är artisten nu anmäld och utreds för framkallande av fara för annan.

– Våra jurister tittar på avtalet. Tekniskt sett är det ett avtalsbrott. Men vi vill lösa allt på ett bra sätt, säger Johan Frid, kommunikatör på Malmöfestivalen, till Nyheter24.

Det ska inte ha funnits omedelbar rasrisk gällande scenen. Även om den inte var byggd för så många personer på samma gång.

– Det fanns inga räcken och fallrisken var hög. Med så mycket människor finns ju också stor klämrisk. Den största faran var det för personalen som jobbade, säger Nils Norling.

Han fortsätter:

– Jag har full förståelse för att man är taggad och på topp. Men man kan inte glömma vilken påverkan man har som scenartist. Man måste inse att man har ett säkerhetsansvar.

Men Malmö får trots detta inte nog av Silvana, då hon redan är bokad för konsert i vinter på Malmö live.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Silvana Imam hamnade i ett twitter-bråk med Jesper Parnevik, det kan du läsa om här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kul eller farligt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

1 timme sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

2 timmar sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.