Skådespelaren Emma Molin sommarpratar i sommar i P1.
Sommar i P1 med Emma Molin är intressant och något alla borde lyssna på. - Foto: Sveriges Radio.

Emma Molin om humorbranschen: "Du får höra att du är lite jobbig"

Skådespelaren Emma Molin sommarpratar i sommar i P1. I sitt sommarprat pratar hon bland annat om hur det är att att vara en kvinna i dagens samhälle, men kanske framförallt inom humorbranschen.


Skådespelaren och manusförfattaren Emma Molin, 39 år är född på Lidingö och bosatt i Stockholm.

Molin är kanske främst känd för sin roll i humorgruppen Grotesco. Hon slog igenom med dunder och brak i avsnittet "Ladies night" i tv-serien Grotescos sju mästerverk som sändes på SVT 2017.

I sitt sommarprat pratar hon bland annat om hur det är att vara kvinna i samhället och mer specifikt inom humorbranschen. Det hon pratar om går även att applicera på hela samhället överlag. Emma Molin pratar i sitt sommarprat om en metafor, en metafor om att det finns ett pussel som måste läggas. 

– Säg att du har jobbat med humor i nästan hela ditt vuxna liv i en humorgrupp som bestått av mest män. Att du länge har stått bredvid och betraktat deras självklarhet och självförtroende och då tänker du, de ser inte pusslet. Du får höra att du är lite jobbig, någon kanske pekar på popgruppen Kent och säger, det är ingen som kräver att de ska ha några tjejer med i bandet, berättar Emma Molin i sommar i P1. 

Trots de motgångar hon möter, för att hon är kvinna ger hon sig inte, hon står på sig och får fram att hon är lika bra som de män hon gör humorprogrammet med.

– Men du kanske har lite luft under vingarna och står på dig och säger, lägg pusslet. Jag kan hjälpa dig. Och du blir lyssnad på och tillsammans lägger ni pusslet och gör ett humorprogram av det. 

Emma Molins sommarprat är viktigt för alla att lyssna på. Men kanske framförallt är det viktigt för alla män, som trots allt som hänt under bland annat #metoo, inte förstår vikten av att män och kvinnor ska behandlas lika.

Emma Molin har även varit konferencier vid årets Grammisgala och vid invigningsceremonin på Göteborgs filmfestival. Hennes sommar i P1 släpps som podd 07:00 söndagen den 12 augusti och sänds samma dag klockan 13:00 i P1. Poddversionen av programmet hittar du här.

I fredags sommarpratade Kim Walls mamma Ingrid Wall i sommar i P1. I sitt sommarprat berättar hon bland annat om sorgen och saknade efter sin dotter. Här kan du läsa mer om det Ingrid Walls sommarprat

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du lyssna på Emma Molins sommarprat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.