Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alexandra "Kissie" Nilsson: SD är kvinnohatare och rasister

- 15/08/2018, 12:18 -

Valet närmar sig med stormsteg – och en som har bestämt sig för hur hon ska rösta är Alexandra "Kissie" Nilsson. Och det blir i alla fall inte en röst på Sverigedemokraterna för bloggdrottningen.

Bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson, 27, har tidigare tagit tydlig ställning mot Sverigedemokraterna. I juli backade hon duon Rebecca & Fiona som bar kläder med trycket "Fuck SD".

"Håller helt med, FUCK SD!", skrev hon i sin blogg då.

I september 2017 riktade Alexandra även då en känga mot SD, och då kallade hon dom för "ett kvinnohatande parti".

Det var när den internationella dagen för kvinnors rätt till säkra och lagliga aborter ägde rum som Alexandra kritiserade SD. 

I ett känslosamt inlägg på sin blogg skrev hon då om hur kvinnors rätt till abort hotas av högerextremister och Sverigedemokraterna, som vill sänka gränsen till abort från vecka 18 till vecka 12.

Alexandra Kissie Nilsson
Alexandra "Kissie" Nilsson berättar att hon absolut inte kommer att rösta på Sverigedemokraterna. Bildkälla: Instagram/alexandranilsson

Söndag den 9 september är det riksdagsval i Sverige, och Alexandra berättar i sin blogg om hur hon kommer att rösta. 

Det är efter att ha gjort Valkompassen som Kissie tog sig en funderare – och som det ser ut nu kommer hon att lägga sin röst på Centerpartiet. Detta trots att hennes valkompass visade Kristdemokraterna. 

Jimmie Åkesson
Det blir ingen röst på Jimmie Åkesson och hans SD. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild

Något som Alexandra brinner för är hur de gamla i Sverige har det, och i sin blogg så utvecklar hon sin tankegång.

"Jag vill även gärna se till att våra äldre har det bra, dom har trots allt jobbat hela sina liv och betalat skatt (förhoppningvis) och dom ska då få ha fina boenden att bo på med ordentligt med mat på tallrikarna. Jag blir så oerhört ledsen när jag ser gamla gå på gatan och panta burkar för att ha råd att leva. Så ska dom sista åren i livet inte se ut", skriver hon. 

Och en sak är Alexandra bergsäker på – det blir absolut ingen röst på Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna i årets val.

"Sverigedemokraterna skulle jag ALDRIG rösta på och hoppas att ingen av mina läsare gör det heller. Dom är kvinnohatare och rasister. Dom vill bland annat sänka abortgränsen och alltså med det visa att vi kvinnor inte bör ha någon rätt till att bestämma över våra egna kroppar. Fyfan!", skriver hon i sin blogg.

Alexandra Kissie Nilsson
Alexandra Kissie Nilsson. Bildkälla: Instagram/alexandranilsson