Sarah Dawn Finer ler, Sarah Dawn Finer står på scen
Sarah Dawn Finer är aktuell med hennes nya program Sarah's sound of musicals. - Foto: Anders Wiklund/TT

Intervju med Sarah Dawn Finer: "Det här har förändrat mitt liv"

Hon är en av Sveriges främsta artister och hon verkligen älskar musikaler. Nu i höst kommer programmet för er som är lika musikaltokiga som Sarah Dawn Finer. Här är allt du måste veta om Sarah och om hennes program Sarah's sound of musicals.


Ni känner säkert till den svenska sångaren och skådespelaren Sarah Dawn Finer. Hon medverkade i olika typer av musik, teater, film och tv men musikalmusik står henne närmast hjärtat. Nu i höst har hennes alldeles egna program premiär – Sarah's sound of musicals.

Nyheter24 fick chansen att prata med Sarah om nya programmet och vad hon tycker om musikaler.

I programmet kommer ni få se musikaler allt från soul, hip hop, R´n´b, få se hur det ser ut bakom kulisserna och få se hur alla jobbar. Sarah kommer att intervju stora kompisitörer, Zlatan av musikalproducenter, artister, dansare och flera andra stora personer. 

Sarah föddes 14 september 1981 i Stockholm. Hon är uppvuxen i Sverige men har brittiskt och amerikanskt påbrå genom sina föräldrar. Sarahs halvsyster är musikalartisten och koreografen Rennie Mirro och tredje syskonet i skaran är sångerskan Zoie Finer. Sarahs farmor är opera - och romansångerskan Dorothy Irving. Så hela Sarahs liv har i princip kretsat runt musik men det har aldrig funnits något annat som har fascinerat henne så mycket som musikal.

Även Sarah själv är stor inom musikbranchen. Hon har bland annat uppträtt med Peter Jöback, Moneybrother, Björn Skifs, Robyn, Dilba och Teddybears.

Hela Sarahs liv har i princip kretsat runt musik. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

– Jag har alltid gått på många konserter och musikaler sedan jag var liten. Eftersom min mamma är från New York och min pappa är från London så är det alltid musik vi har gått och kollat på när vi har varit där, säger Sarah till Nyheter24.

Sarah berättar också att i USA är musikaler något riktigt stort. Om man som artist har fått uppträda på Broadway då har man alltså nått toppen så mycket som det går. 

– Musikalerna har förändrat mitt liv, jag älskar det.

Håll utkik i höst på SVT1 om du vill följa med Sarah på hennes resa genom musikalens värld.

Se hela intervjun med Sarah i klippet ovan.

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.