Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Amanda Schulmans skämt om SD fick följarna att rasa

Nöje | 11/09/2018 16:38

Kort innan riksdagsvalet spreds ett klipp där medieprofilen Amanda Schulman säger att hon funderar på att rösta på Sverigedemokraterna. Klippet, som spelades in av Fredrik Söderholm, var ett skämt. Men alla tyckte inte det var särskilt roligt.

Det var i förra veckan som medieprofilen Amanda Schulman, 38, chockade sina följare med en skämtvideo på Instagram. 

I klippet så spelade hennes vän Fredrik Söderholm in en sketch över hur de "nya SD:arna" låter, och han lade sedan ut det på sin Instagram, något som först uppmärksammades av Bloggbevakning.

Klippet spelades in under en middag på en lyxrestaurang i centrala Stockholm, och i klippet hörs Amanda säga att hon funderar på att rösta på Sverigedemokraterna

I klippet säger även Amanda att hon inte vill ge tiggare några pengar.Efter att klippet spreds på sociala medier så blev många av Amandas följare både förvånade och arga. Andra tog Amanda i försvar och skrev att det var omöjligt att missförstå att det var ett skämt.

Några av kommentarerna lyder:

"Finns tyvärr alltid personer som vill ”missförstå”. Heja dig, du är god, klok och så långt från SD man kan komma!"

"Helt omöjligt att missförstå"

"Hur kan man inte veta vart du står i frågan. Följer man dig här på instagram och lyssnar på fredagspodden. Så vet man"

I helgen så valde Amanda att förtydliga att det var ett skämt.

"Min kompis Fredrik gjorde igår en sketch med mig hur de ”nya SDarna” låter. De som normaliserat tanken på att rösta på ett rasistiskt och fruktansvärt parti. Precis dom som jag är så rädd för i detta val. Vi trodde nog att alla skulle förstå och kanske till och med skratta, men nu verkar det som att flera av er missförstått eller vill missförstå detta", skrev Amanda.

Hon avslutade inlägget med att skriva att hon "hellre skulle dö än att rösta på SD" och att hon var rädd för att vakna upp på måndagsmorgonen och se att SD hade blivit Sveriges största parti.

Amanda och Alex Schulman.
Amanda Schulman med maken Alex. Bildkälla: Stella Pictures.

"Så jag ber om ursäkt till er som trott annat och jag hoppas att ni förstår och kan vara snälla med det här. Den som vill veta mer om min syn på SD kan lyssna på alla avsnitt sedan ett halvår tillbaka i min podd där jag och min syster diskuterat hur fruktansvärda de är", skriver Amanda på Instagram.

Amandas följare är ännu inte övertygade, och många såg inte det roliga i skämtet.

Några av rösterna i Amandas kommentarsfält lyder såhär:

"Mycket kan man skämta om, men jag ser inte det roliga i detta. Det kunde väl ha stannat vid intern humor? En eu-migrant (så kallad tiggare) blev precis mördad av småbarn i Huskvarna, förmodligen för att de avhumaniseras av vuxna"

"Om detta var ett skämt förstår du inte hur oansvarigt och osmakligt det är? Att vara en förebild som du är, med så många unga kvinnor som beundrar dig. Det spelar ingen roll om det är en sketch eller inte, om man man hanterar situationen på det här sättet. Hur ska folk veta, som inte slaviskt följer er podd? Vad är syftet med sketchen? Hur e tajmingen – dagen innan valet? Utan att ens gå ut med att det är ett skämt. Livsfarligt beteende".