Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bragi Bergsson gör succé i Idol – här är allt du behöver veta om honom

Nöje | 18/09/2018 15:56

Den Islands svenske fotbollshunken Bragi Bergsson har gjort fullkomlig succé i årets Idolsäsong. Här är allt du behöver veta om årets charmurr idolurr.

Bragi Bergsson, 25, träffade idoljuryn i Göteborg och mötet slutade med att hela juryn stod upp och applåderade, Kishti Tomita skrek rakt ut, Alexander Kronlund såg nykär ut och Nikki Amini slängde sig i Bragis famn med en guldbiljett. Under måndagen blev han och William Strid de första av Idolerna att gå raka vägen till final efter att ha röstats vidare av tittarna.

Men vem är då den mystiska, isländska hunken?

Bragi Bergsson
Bragi är just nu en av landets mest eftertraktade TV-personligheter. Bildkälla: TV4
Bragi var tillsammans med William Strid den första som tog sig direkt till final. Bildkälla: TV4

Bragi är en kille med många talanger. Han kan inte bara sjunga utan är en baddare på fotboll. Ja han är så pass bra att han både blivit uttagen till att spela i blåvitt, Gais och Utsiktens BK. Han började spela fotboll i Västra Frölunda IF innan han som 17-åring tog steget till IFK Göteborg.

Tydligen är han en riktig supertalang. 

Bragi som tidigare nämt är inte helsvensk utan har även rötter i Island. 

Han är 25 år gammal. 

Av det vi vet är han fortfarande singel and ready to pringle. 

Han är 184-185 centimeter lång.

Han bor i Göteborg där han arbetar som lärare. Under sin tid i Idol har han stöttats av sina elever som gett honom starkt stöd på Instagram. 

Bragi som tidigare nämt är inte helsvensk utan har även rötter i Island. 

Är Bragi årets Eyjafjallajökull i Idol?