Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker om Fredrik Wikingsson du kanske inte kände till

- 19/09/2018, 16:31

Fredrik Wikingsson är kanske främst känd genom sitt arbete som en i duon Filip och Fredrik vilken han utgör tillsammans med kollegan Filip Hammar. Men vem är egentligen mannen bakom kameran? Här är fem saker du kanske inte kände till om Wikingsson.

Fredrik Wikingsson har under en längre tid gjort stor succé tillsammans med sina radarpartner Filip Hammar. I program som 100 höjdare, Vem kan slå Filip och Fredrik och Jorden runt på 6 steg har de blivit ett vanligt inslag i många svenskars liv. Men vem är egentligen mannen bakom programledaren och tv-profilen Fredrik Wikingsson?

Här är fem saker som du kanske inte kände till om honom.

Född i Västergötland

Även om Wikingsson stora delar av sin uppväxt bodde i Sundsvall så är han inte född där. Han är nämligen född i Västergötland, Vänersborg för att vara exakt. Men vilket datum kom han till jorden? 16 augusti 1973. 

Privat konsert med stora idolen

Fredrik Wikingsson har ofta pratat om att hans stora idol är Bob Dylan. Men visste du att Dylan faktiskt har spelat en mindre konsert med enbart Wikingsson som åskådare? Ja han har faktiskt det.

Veckorevyn

Fredrik har tidigare varit reporter på Veckorevyn och när han var det så var han den enda reportern som var kille på hela redaktionen.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Radarparet Filip och Fredrik. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Vänskapen med Filip Hammar

När man tänker på Fredrik Wikingsson så tänker man även på Filip Hammar. Man kan säga att de är lite som Piff och Puff, vill du lyssna på den ena så får du också lyssna på den andra. Det kommer lite på köpet så att säga. 

Men hur började egentligen deras vänskap? Det var faktiskt efter en Rebecca Törnqvist-konsert som vänskapen tog fart och efter deras gemensamma resa till USA, tillsammans med Anders Pihlblad, så blev de kort därefter ett radarpar. Idag driver de förutom sin populära podcast Filip och Fredrik även produktionsbolaget Nexiko.

Fobi för...

Bechamelsås. Ja du hörde rätt, Fredrik Wikingsson har faktiskt fobi för Bechamelsås. Det som är så gott?? Man undrar ju hur Wikingsson gör sin lasagne? 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Fredrik Wikingssons kollega Filip Hammar. Här är fem saker om honom som du kanske inte kände till. Visste du förresten att Fredrik Wikingsson reser extremt mycket i jobbet? Han har tidigare berättat i en intervju med Ica Kuriren att han spenderar så mycket tid att hans familj ibland får lida för det.

Lyssnar du på podcasten Filip och Fredrik?