Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Här är fem saker om Fredrik Wikingsson som du kanske inte kände till. - Foto: Erik Simander/TT

5 saker om Fredrik Wikingsson du kanske inte kände till

Fredrik Wikingsson är kanske främst känd genom sitt arbete som en i duon Filip och Fredrik vilken han utgör tillsammans med kollegan Filip Hammar. Men vem är egentligen mannen bakom kameran? Här är fem saker du kanske inte kände till om Wikingsson.


Fredrik Wikingsson har under en längre tid gjort stor succé tillsammans med sina radarpartner Filip Hammar. I program som 100 höjdare, Vem kan slå Filip och Fredrik och Jorden runt på 6 steg har de blivit ett vanligt inslag i många svenskars liv. Men vem är egentligen mannen bakom programledaren och tv-profilen Fredrik Wikingsson?

Här är fem saker som du kanske inte kände till om honom.

Född i Västergötland

Även om Wikingsson stora delar av sin uppväxt bodde i Sundsvall så är han inte född där. Han är nämligen född i Västergötland, Vänersborg för att vara exakt. Men vilket datum kom han till jorden? 16 augusti 1973. 

Privat konsert med stora idolen

Fredrik Wikingsson har ofta pratat om att hans stora idol är Bob Dylan. Men visste du att Dylan faktiskt har spelat en mindre konsert med enbart Wikingsson som åskådare? Ja han har faktiskt det.

Veckorevyn

Fredrik har tidigare varit reporter på Veckorevyn och när han var det så var han den enda reportern som var kille på hela redaktionen.

Radarparet Filip och Fredrik. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Vänskapen med Filip Hammar

När man tänker på Fredrik Wikingsson så tänker man även på Filip Hammar. Man kan säga att de är lite som Piff och Puff, vill du lyssna på den ena så får du också lyssna på den andra. Det kommer lite på köpet så att säga. 

Men hur började egentligen deras vänskap? Det var faktiskt efter en Rebecca Törnqvist-konsert som vänskapen tog fart och efter deras gemensamma resa till USA, tillsammans med Anders Pihlblad, så blev de kort därefter ett radarpar. Idag driver de förutom sin populära podcast Filip och Fredrik även produktionsbolaget Nexiko.

Fobi för...

Bechamelsås. Ja du hörde rätt, Fredrik Wikingsson har faktiskt fobi för Bechamelsås. Det som är så gott?? Man undrar ju hur Wikingsson gör sin lasagne? 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Fredrik Wikingssons kollega Filip Hammar. Här är fem saker om honom som du kanske inte kände till. Visste du förresten att Fredrik Wikingsson reser extremt mycket i jobbet? Han har tidigare berättat i en intervju med Ica Kuriren att han spenderar så mycket tid att hans familj ibland får lida för det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på podcasten Filip och Fredrik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

3 timmar sedan

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

3 timmar sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

3 timmar sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

3 timmar sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

idag 14:40
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.