Mia Parnevik ler in i kameran.
Här är fem saker om Mia Parnevik som du kanske inte kände till. - Foto: Maja Suslin/TT

5 saker om Mia Parnevik du förmodligen inte kände till

Mia Parnevik har gjort succé i tv-programmet Parneviks där vi får följa hela familjen Parnevik. Men vem är egentligen Mia Parnevik bakom kamerorna? Här är fem saker du förmodligen inte kände till om henne.


Mia Parnevik blev känd efter programmet Parneviks. I programmet får man följa hela familjen Parnevik som består av, förutom Mia maken, Jesper och deras barn Peg, Penny, Philippa och Phoenix

Och Mia har verkligen gjort succé hos det svenska folket efter sitt deltagande i programmet. Men vem är egentligen människan Mia Parnevik när kamerorna är avstängda? Här är fem saker du kanske inte kände till om henne. 

Från Örebro

Mia Parnevik bor med sin familj i Florida, detta eftersom hennes man, Jesper Parnevik, spelar golf. Men Mia är självklart inte född i USA utan är från början från Örebro. När hon är född? Den 20 februari 1968.

Sover gott om natten

Bor du i en trång etta? Då har du absolut inte ett lika stort sovrum som Mia och Jesper Parnevik. Deras sovrum är nämligen 250 kvadratmeter. Sovrummet är alltså lika stort som två hus. Men man kanske behöver lite "space" om man varit gifta sedan 1994?

Träffade Jesper av en slump

Mia och Jesper har varit gifta sedan 1994 men visste du att de träffades av en slump? Och historien som de gärna pratar om är för härlig för att inte berätta om här. Så hur träffades de då? Mia var på en bar tillsammans med en väninna när Jesper kom in med en vän. Jesper och vännen singlade slant om vem som skulle prata med vem av tjejerna. Vem som vann vadet? Inte Jesper. 

Bor i ett hus för 65 miljoner

Parets hus i Florida är inte speciellt billigt, totalt betalde de 65 miljoner kronor när det slog till. Vad huset heter? Casa Mia.

Firar midsommar i Sverige

Även om Mia och Jesper bor i Florida så befinner de sig ofta i Sverige. Familjen firar nämligen alltid midsommar på en herrgård från 1200-talet i Österskär norr om Stockholm.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Mia och Jesper Parnevik lyckats hålla ihop i alla år. Är du intresserad att veta mer om det så hittar du den artikeln här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Följer du Parneviks?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

Många avhopp från Eurovision i Malmö

Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

1 timme sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

2 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

3 timmar sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Picknickförbud vid konserter – men inte överallt

3 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar. Att ta med sig picknick är inte längre möjligt vid konserterna på Sofieros slott och trädgårdar utanför Helsingborg.