9 saker ni måste göra första året – för relationens skull

- 16/06/2018, 13:22 -

Att vara nykär kan vara riktigt underbart men det finns faktiskt några saker du och din älskling borde göra det första året – om ni vill att relationen verkligen ska hålla.

Du träffar någon, blir kär och sedan börjar ni planera resten av era liv tillsammans. Men det första året kan vara klurigt att ta sig förbi, för efter fasen av att vara nykär börjar det riktiga livet och man får se sidor man kanske inte sett tidigare. 

Men det finns faktiskt några saker ni måste göra de första året om ni vill att relationen ska hålla livet ut.

– Par tillbringar mycket tid på orsakerna till att relationen inte fungerar, men tillbringar för lite tid på att tänka på hur de kan få relationen att lyckas, säger läkaren Michael Reitano till Bustle. 

Här är nio saker ni måste göra det första året för att relationen faktiskt ska hålla. 

Red ut vad vissa ord betyder 

Hur du och din partner definierar olika ord är något ni borde reda ut det första året. Så ord som "förhållande" och "kärlek" till exemplet betyder samma sak för er båda. 

Ha realistiska förhoppningar på relationen 

Att gå in i en relation med förväntningar gör alla men tänk på att försöka hålla dem rimliga och tänka på att det inte riktigt är som en romantisk film i det verkliga livet. 

Relationstips
Kom ihåg att ha rimliga förhoppningar. Bild: Shutterstock

Red ut kommunikationsproblemen 

Att ha en ärlig och öppen kommunikation mellan varandra kanske inte är det lättaste, men det är en av sakerna som göra att relationen blir starkare och håller. 

Red ut gammalt bagage 

En del, till och med många, går in i relationer med gammalt bagage från tidigare relationer och ibland även bagage från barndomen. Så om du vill att relationen ska hålla så försök att ha löst allt från förr innan.

Kom ihåg att ha egentid 

Att komma ihåg att fortfarande ha egentid är riktigt viktigt, även om det kan kännas “svårt” att slitas ifrån varandra den första tiden. Kom ihåg att inte förlora dig själv i relationen. 

Relationstips
Glöm inte bort att ta egentid. Bild: Shutterstock

Ta tid åt att umgås med varandra

Det är inte bara viktigt att ta tid och prata när ni har problem, att göra tid för att umgås och vara med varandra och bara prata varje dag är också viktigt. 

Lägg tid på din partners intressen 

Under det första året av en relation så är det viktigt att lägga tid på att känna och förstå din partner. 

– Ta tid åt att lära känna vad din partner är intresserad av, även om det är något du inte är intresserad av. Du vill att de ska känna att du anstränger dig och att du bryr dig, säger relationsexperten Samantha Daniels till Bustle. 

Relationstips

Det finns saker ni borde göra första året för att relationen ska hålla. Bild: Shutterstock


Ha för vana att testa nya saker tillsammans 

När allt är nytt det första året så kanske det inte är något problem att behålla gnistan. Men tänk på att även försöka testa nya saker tillsammans i framtiden och gör det till en vana.

Ta reda på vilka "kärleksspråk" ni använder

Enligt psykologen Gary Chapman så finns det faktiskt fem olika “kärleksspråk” eller uttryck för att uttrycka sin kärlek. Därför bör ni ta reda på hur du och hen visar kärlek, för annars kan det leda till missförstånd i er relation.

Misstänker du att din partner är otrogen? Här är tre tecken som avslöjar om hen är det. 

Är du i ett förhållande?