Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula slutar i Nyhetsmorgon och går över till nysatsningen Efter fem. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Tilde de Paula slutar i Nyhetsmorgon – här är hennes nya program

Den folkkäre programledaren Tilde de Paula Eby kommer inte längre att syns i TV4:s Nyhetsmorgon. Hon ska nämligen ta över den nya satsningen Efter fem. Här är allt vi vet om programmet och Tildes nya roll.


Tilde de Paula Eby har snart sagt god morgon för sista gången i TV4:s Nyhetsmorgon. Men det är inte så att hon säger hej då till TV4 för gott, istället så kommer hon att gå över till nysatsningen Efter fem. Programmet Efter fem är ett aktualitetsprogram som kommer att sändas mellan 17:00 och 19:00, varje vardag.

Även om hon inte försvinner från tv-rutan så kommer vi sakna att se Tilde när vi sitter och dricker vårt morgonkaffe. Men vad kommer egentligen det nya programmet Efter fem att handla om? Här är allt du behöver veta om nysatsningen.

Efter fem

Efter fem kommer att sändas varje vardag mellan 17:00 till 19:00 och enligt ett pressutskick från TV4 så kommer nysatsningen Efter fem att endast ha en programledare men omfatta många aktuella ämnen och gäster. 

I pressutskicket skriver de även att de har en förhoppning om att programmet kommer att öka nyhetsnärvaron ytterligare två timmar per dygn.

 "Det här är en stor satsning på svensk journalistik. Våra nyhets- och samhällsprogram går mycket starkt, och vi tror att det finns en publik att fånga både linjärt och digitalt även tiden mellan klockan 17.00 och 19.00. Att öka vår nyhetsnärvaro med ytterligare två timmar per dygn och på så sätt ge vår publik en ännu större möjlighet att hålla sig informerad känns relevant ur alla perspektiv, skriver TV4 i utskicket."

Snart ser vi Tilde i ett nytt program. Bildkälla: Bertil Enevåg Ericson / TT

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon är idag ett av de programmen som når en stor andel av den totala tv-publiken, men även nyheterna som sänds 19 och 22. Därför önskar TV4 nu att Efter fem ska fånga publiken mellan 17 till 19. 

"Nyhetsmorgon har de senaste åren växt sig oerhört starkt, och når nu andelar på 45 – 60 % av den totala tv-publiken. Både 19- och 22-nyheterna axlar en viktig roll för att locka en stabil publik på kvällen. Efter fem riktar sig till en bred publik, på alla plattformar."

Hade du hoppats på att kunna se programmet redan idag? Då har vi tyvärr lite tråkigare nyheter, det kommer inte att börja visas förrän efter nyår.

Gillar du Tilde de Paula Eby? Nyheter24 har tidigare skrivit om 5 saker som du kanske inte kände till om henne. Artikeln avslöjar en hel del intressant, här hittar du den.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du sluta titta på Nyhetsmorgon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.