Här är allt du måste veta om skådespelerskan Hedda Stiernstedt
Här är allt du måste veta om skådespelerskan Hedda Stiernstedt - Foto: Terje Pedersen/TT, STELLA Pictures/Robert Eklund

Allt om Hedda Stiernstedt: Pojkvännen Alexis, familjen och Vår tid är nu

Hedda Stiernstedt har kommit att bli en av Sveriges främsta skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om stjärnan.


Hedda Stiernstedt ålder – hur gammal är hon?

Hedda Matilda Stiernstedt föddes 3 december år 1987 i Stockholm, där hon fortfarande är bosatt. 

Hedda Stiernstedt mamma och pappa – vilka är hennes föräldrar?

Hedda Stiernstedts mamma är lärare och heter Metta Stiernstedt. Skådespelerskans papa heter Jöran Modéer och han är verksam som bildkonstnär. 

Hedda Stiernstedt i Vår tid är nu – vem spelade hon?

Hedda Stiernstedt slog igenom på bred front i SVT:s succéserie "Vår tid är nu" där hon spelade Nina Löwander

Är Hedda Stiernstedt med i "Börje"?

Hedda Stiernstedt spelar rollen som Börje Salmings första fru Margitta Wendin i Viaplay-serien "Börje". Hockeyikonen spelas av Valter Skarsgård

Hedda Stiernstedt filmer och tv-serier

Andra filmer och tv-serier som Hedda Stiernstedt varit med i är till exempel "Monica Z", "Studentfesten" och "Kurt Wallander". 

Ville Hedda Stiernstedt bli skådespelare som barn?

Redan som liten flicka drömde Hedda Stiernstedt om att bli skådis. I en barndomskompis Mina vänner-bok där hon hade blivit frågad om drömyrket var svaret enkelt: Skådespelare.

– Jag visste inte hur man blev skådespelare. Jag trodde inte det var något man valde själv, utan något man blev vald till. Jag var övertygad om att det bara hände folk som var fantastiska. Jag hade oerhört lågt självförtroende och kunde inte tänka mig att skådespeleriet kunde hända för mig, berättar Hedda för ELLE Magazine.

Hedda Stiernstedt längd – hur lång är hon? 

Foto: STELLA Pictures/Wennerlund

Enligt Imdb är stjärnskottet Hedda Stiernstedt 163 centimeter lång. 

Har Hedda Stiernstedt pojkvän?

Hedda tillsammans med pojkvännen Alexis. Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund

Skådespelerskan har inte bara pojkvän, utan make. Hon är nämligen, sedan 2021, gift med Alexis Almström. Han friade i romantikens huvudstad Paris, där paret befann sig för att skriva på ett manus tillsammans.

I dag lever paret i en lägenhet i Vasastan, i Stockholm. De har även skaffat sig en tredje familjemedlem i form av hunden Majken, som kom in i deras liv då Hedda blev dagmatte under coronapandemin. 

Vem är Hedda Stiernstedts make Alexis Almström?

Hedda Stiernstedts partner Alexis Almström har ett förflutet i musikbranschen som rappare och låtskrivare, men är i dag film- och tv-regissör. 

Han har bland annat varit med och regisserat tv-serien "Top dog" och långfilmen "Rosa himmel", där ingen mindre än Hedda axlar huvudrollen. 

Har Hedda Stiernstedt och Alexis Almström barn?

Hedda Stiernstedt och Alexis Almström har inga barn i nuläget.

Vilken musikvideo är Hedda Stiernstedt med i?

Det är inte bara i film som du kanske känner igen Hedda Stiernstedts ansikte. 

Nej, hon gör sig nämligen bekant i två minst sagt kända musikvideos. Kanske har ni sett henne i Adrian Lux' musikvideo till hitlåten "Can't sleep"? Eller varför inte Aviciis monsterhit "Addicted to you", där hon dessutom var blondin. Otippat va?

Har Hedda Stiernstedt Instagram?

På Instagram heter Hedda Stiernstedt @heddastiernstedt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".