Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alla sjuka attacker mot Isabella "Blondinbella" Löwengrip

Nöje | 08/10/2018 17:53

Isabella "Blondinbella" Löwengrip gick i helgen ut och publicerade bilder på den man som har stalkat henne den senaste tiden. Men det här är långt ifrån första gången som Isabella utsätts för hot och stalking.

Bloggaren och entreprenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, är en av Sveriges mest kända kvinnor. 

För det har hon fått betala ett högt pris. De senaste veckorna har Isabella stalkats av en man i 30-års åldern. 

Mannen har vid flera tillfällen stått och väntat utanför Isabellas villa på Lidingö utanför Stockholm. Han ska även ha uppsökt hennes kontor i centrala Stockholm.

Slutligen fick Isabella nog och la ut bilder på mannen från hennes övervakningskamera. Kort efter att Isabella publicerat bilderna i sin blogg så kunde mannen identifieras, och enligt Isabella har han trakasserat flera kvinnor på Lidingö.

Isabella Löwengrip stalker
Isabella Löwengrips stalker fångades på hennes övervakningskamera. Bildkälla: Isabellalowengrip.se. Bilden är censurerad av Nyheter24.

Men det här är långt ifrån första gången som Isabella har utsatts för hot, trakasserier och stalking. 

Det var förra året som Bloggbevakning sammanställde flera av de attacker som Isabella har tvingats uppleva.

Fick brev med bajs och sperma

År 2009 levererades en flådd mink till Isabella när Isabella stod och sålde sina pälsar.

Efter att Isabella hade medverkat i "Förkväll" i TV4 så ringde en man till Isabella och sade att han skulle döda henne. Han uppgav även hennes adress.

En kväll så hörde Isabella hur det bankade på dörren. Genom dörren så skrek en kvinna genom brevinkastet att hon skulle klippa av Isabellas fingrar och posta dom till henne.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip år 2010. Bildkälla: Stella Pictures

I kommentarsfältet på Isabellas blogg fick hon ett hot från en man som skrev att han var påväg från Malmö med tåg upp till Stockholm. 

Mannen skrev att han var beväpnad med en yxa och skulle våldta henne. Han skrev ut Isabellas adress i bloggen, och även ankomsttiden med tåget, skriver Bloggbevakning.

År 2013 så dömdes en 29-årig man efter att ha terroriserat och hotat flera kända bloggare. 

Mannen skickade brev till bland annat Isabella Löwengrip, Tyra Sjöstedt, Margret Atladottir och Jenny Alvesjö. I breven skrev han bland annat att han ville äta kvinnorna och steka deras bröst i smör.

Isabella har även fått brev hem som har innehållit bajs och sperma, skriver Bloggbevakning.