Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Då har nya säsongen av Första dejten premiär

Nöje | 10/10/2018 08:41

Vem vill inte ha en person vid sin sida som man håller kär? Ibland är det svårt att hitta kärleken på måfå och några tar hjälp av appar eller dejtingprogram. Nu är det populära programmet Första dejten tillbaka ännu mer stelt, pinsamt och kärleksfullt.

Letar du efter kärleken? Det är det fler som gör och några tar hjälp av dejtingprogram. Tänk dig att gå på en första dejt, det är pirrigt och du vet kanske inte riktigt om ni kommer att klicka så att samtalet flyter på. Att se andra gå på en första dejt kan däremot vara mer underhållande. 

Nu den 15 oktober har programmet Första dejten säsongspremiär på SVT.

Här får tittarna följa med när hovmästaren Fosco tar emot de nervösa gästerna samtidigt som de får en kärleksdryck att lugna nerverna med. 

Man kan kanske får ta till skämskudden ibland för programmet är precis som i verkliga livet. Pirrigt, pinsamt, stelt och kanske härligt om paren kommer överens.

Ni kanske känner igen konceptet? Från början är programmet brittiskt men många länder har hakat på eftersom det blivit så populärt. 

De deltagare som har sökt programmet matchas ihop till en blind-dejt. I restaurangen som deltagarna har dejten vid sitter det dolda kameror som fångar allt som sker under dejten. Efter middagen är klar får deltagarna bestämma om de ska ses igen eller inte. 

Rosa drink
15 oktober har programmet Första dejten säsongspremiär på SVT. Bildkälla: SVT

Men vad ska man egentligen prata om på första dejten? Nyheter24 har tidigare skrivit om en undersökning som dejtingappen Happn hade gjort. Undersökningen visade att man absolut inte skulle prata om tidigare förhållanden, pengar eller politik på första dejten.

Däremot så uppskattades det att prata om tv-serier, filmer, vänner och drömmar. Familj, kärlek och jobb visade undersökningen att det var okej att prata om. Vill du läsa mer om undersökningen kan du göra det här.

Kvinna och man som ser kärleksfulla ut
Många söker kärleken via en dejtingapp. Bildkälla: Unsplash

Ett annat dejtingprogram som är riktigt populärt är Hemliga beundrare. 

Där har bland annat Paulina ”Paow” Danielsson synts till. Hemliga beundrare går ut på att man som hemlig beundrare får bjuda ut en person som man har ett extra gott öga för, på en hemlig dejt. Paow har haft ögonen på en kille ett tag och bjuder ut honom. Hur det gick kan du läsa mer om här.

Första dejten har premiär måndagen den 15 oktober klockan 21.00 på SVT1.