Bianca Ingrosso har pratat öppet om sina ätstörningar i Wahlgrens värld
Bianca Ingrosso anklagas av sina fans för att trigga till ätstörningar. "Sluta berätta vad du äter", säger vissa. - Foto: Dplay

Fansen rasar på Bianca Ingrosso: "Du triggar till ätstörningar"

Bianca Ingrossos valde att berätta om sina matvanor i podden "Alice och Bianca, säger du A får du säga B". Det fick hennes följare att se rött. Nu översköljs kommentarsfältet av arga meddelanden från fansen.


Bianca Ingrosso, 23, har flertalet gånger berättat om att hon under en längre lidit av bulimi. Hon har sagt att tankarna redan började komma när hon var fem-sex år gammal och att hon då började jämföra sin kropp med andras vilket skapade komplex. 

– Jag har alltid känt mig större än alla andra. När jag sedan kom upp i högstadiet skämdes jag över hur mycket jag åt, jag försökte äta mindre. Det slutade med att jag hetsåt, sedan började jag spy och då utvecklade jag bulimi, berättar hon.

Bianca började i ung ålder att hata sin kropp vilket tillslut utvecklades i sjukdomen bulimi. Idag talar hon öppet om sjukdomen och berättar att hon ibland får återfall. Bildkälla: Bianca Ingrosso Instagram

I sitt sommarprat berättade hon om att hon fortfarande tampas med problemen, och även i podden "Alice och Bianca – säger du A får du säga B" som hon har tillsammans med Alice Stenlöf så har Bianca valt att vara öppen med att problemen än idag, fortfarande inte är borta. 

– Jag har fått.. ja men lite återfall. Jag och Phillipe har haft en jobbig höst och när du har tankar om att spy 24 timmar om dygnet så blir det tillslut att du viker dig under en period när du känner dig svag, berättar hon i podden. 

I Wahlgrens värld fick tittarna även följa med Bianca till Stockholms centrum för ätstörningar, då hon ville prata med en expert inför sitt sommarprat, för att inte berätta om sin egen sjukdom på ett sätt som triggar andra. Hon insåg under sitt möte att hon själv behöver hjälp. 

Besöket på kliniken river upp starka känslor hos Bianca. Bildkälla: kanal5

Men trots Biancas försök till att inte trigga någon så har hennes fans nu anklagat henne för just det. Detta efter veckans poddavsnitt där hon pratar om sina matvanor. 

"Så oansvarigt"

I avsnittet säger Bianca att hon ibland inte äter på en hel dag, att hon tappat aptiten, att hon ska vara nyttig och alltid bär med sig en liten påse morötter och så vidare. Nära vännen Alice flaggar då för att hennes lyssnare kommer att anteckna och bli arga, vilket var precis vad som hände, något som uppmärksammades av Bloggbevakning

"Bianca! Jag följer dig och lyssnar på podden och du har ju tidigare sagt att du inte vill påverka andra negativt när det gäller tankar om kropp, mat osv. Men måste helt ärligt säga att man så lätt kan bli triggad av att du säger att ”du inte har ätit på en hel dag”, ”du ska vara supernyttig”, ”du äter bara sallad”, ”en banan är för mycket” samt att du prioriterar att lägga in ett PT-pass i din kalender istället för att gå och få hjälp för din ätstörning? Tänker på alla unga tjejer som följer dig och ser upp till dig", skriver en användare.

"Det gör mig så fruktansvärt ledsen över att du först bedyrar att du visst äter frukost middag blabla för att i nästa mening vara tvungen att nämna att du minsann tar med dig morötter och en fortsatt lista på de kalorisnålaste och hälsosammaste man kan äta. Alice säger skämtsamt att nu kommer folk anteckna och de borde väl du som ätstörd veta?", skriver en annan.

Fansen menar att Biancas ord blir triggande då så många unga tjejer ser upp till henne och vill vara som henne – vilket då inkluderar att äta som henne. 

Bianca har ännu inte kommenterat drevet. 

Har du eller någon anhörig ätstörningar, eller vill du läsa mer om var du kan vända dig för hjälp och stöd så kan du kontakta riksföreningen mot ätstörningar Frisk & Fri. 

De har även en stödlinje – här kan du läsa mer om den.

Vill du läsa mer om Bianca?

I veckan flyttade hon och pojkvännen Phillipe isär – anledningen är att de bråkat varje dag sedan de flyttade ihop. 

Emilio Ingrosso och frun Åsa upptäckte att Bianca led av bulimi under en vistelse hemma hos dem. "Åsa bad pappa att gå efter mig in på toaletten"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att influencers bär ett ansvar över hur de uttrycker sig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".