Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabella Löwengrip om skräckkvällen: "Satt i vårt panic room"

Nöje | 12/10/2018 12:51

Isabella Löwengrip hörde mitt i middagen att det plingade på dörren. Det hon såg i övervakningskameran gjorde att hon tog sina båda barn, sin au pair och låste in sig i husets panic room.

Det är i fredagens avsnitt av Skavlan som bloggerskan och entreprenören Isabella Löwengrip, 27 gästar. Isabella  har haft ett lyckosamt år med kärleksliv, företaget Löwengrip Care & Color, husköp och mycket annat. 

Men Isabella har även drabbats av en del jobbigheter som hon väljer att berätta om i kvällens avsnitt av Skavlan

Isabella Löwengrip
Det är under fredagen som Isabella Löwengrip gästar Skalvan som sänds på SVT1 klockan 21.00.

Det var för cirka en vecka sedan som Isabella gick ut med att hon blivit förföljd av en man som besökt hennes hus på Lidingö. Mannen har suttit på hennes veranda, stått utanför dörren och gått omkring på gården.

Isabella Löwengrip berättar om sitt panic room
Mannen har vid olika tillfällen dykt upp på Isabellas veranda och i krokarna runt huset. Bildkälla: isabellalowengrip.se
Isabella Löwengrip har låtit bygga ett panicroom
Ibland sitter mannen bara utanför och stirrar. Bildkälla: isabellalowengrip.se

Skavlan frågar Isabella om det stämmer att hon har ett så kallat "skyddsrum", vilket hon då berättar att hon har och säger då att familjen, dessvärre, tvingats använda det tidigare i veckan. 

– Jag bor i ett hus idag vilket innebär en större risk än att bo i en trygg lägenhet. Ett panic room är till för att jag och barnen ska kunna låsa in oss i en kvart innan polis eller säkerhetsteam kommer. I rummet är det speciella glas, det är larmknappar, en telefon jag kan använda om jag glömt min egen mobil, vatten och andra saker, berättar hon. 

– För en vecka fick vi tyvärr användning av rummet. Vi satt och åt middag och plötsligt plingar det på dörren. Jag tittade då i övervakningskameran och ser att det är en man utanför som förföljt mig under en längre tid. Då tog vi alla gossedjur och Ipad upp till rummet så sa jag att vi skulle ha en mysstund där uppe, berättar hon. 

Isabella Löwengrip & Fredrik Skavlan
Isabella berättar om skräckkvällen för Skavlan. "Mannen jag såg i övervakningskameran har varit efter mig ett tag", berättar hon. Bildkälla: SVT1

Med hjälp av sina följare som delade bilden på stalkern kunde mannen snabbt identifieras av polisen.

Läs allt om det här.

Skavlan ser du i SVT fredagar klockan 21.00 eller på SVTPlay.

Skulle du vilja ha ett panic room?