Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eric Gadd om bomben: "Hade jag stått en meter längre bak..."

Nöje | 20/10/2018 19:01

I "Så mycket bättre" som har premiär på lördagen berättar Eric Gadd om en riktigt obehaglig händelse på en av hans konserter. Helt plötsligt hördes en hög smäll och ett stort hål öppnade sig i scengolvet.

På lördagskvällen har "Så mycket bättre" premiär och ett gäng svenska artister flyttar in i huset på Gotland för en sommar tillsammans fylld av samtal, roliga utmaningar och självklart en massa musik. 

Årets deltagare är Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Eric Gadd, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau.

I det första programmet är det Eric Gadd som står i rampljuset och ska få sina låtar tolkade av de andra stjärnorna. Han blir bland annat särskilt imponerad av Stors tolkning av en av hans låtar. 

Under middagen berättar Eric också om en traumatisk upplevelse på en av hans konserter under 90-talet. Konserten hölls i en folkpark i småländska Virserum och Eric och hans band skulle öppna spelningen. 

Men precis under intromusiken så hördes en hög smäll och i scengolvet öppnade sig ett stort hål som var tre gånger tre meter stort. 

– Hade jag stått en meter längre bak så hade jag nog inte haft några ben idag, berättar Eric i programmet. 

Det var en person som placerat en skottkärra med dynamit under scenen, personen var känd som en lokal bombare och passade på när en stor folkmassa hade samlats för att titta på konserten. 

Som tur var skadades ingen i bombattentatet, men konserten fick ändå avbrytas. 

Så mycket bättre sänds lördagar 20:00 i TV4. 

En av deltagarna i årets "Så mycket bättre är" Albin Lee Meldau, läs om allt du behöver veta om honom här