Molly Sandén
5 saker du bör veta om Molly Sandén - Foto: Jonas Ekströmer/TT

5 saker om Molly Sandén som du bör ha koll på

Visste du att Molly Sandén varit en del av musikgruppen Helges All Stars och att hon har representerat Sverige i Junior Eurovision Song Contest? Nyheter24 har listat fem saker som är bra att hålla koll på!


Molly My Marianne Sandén är den 26-åriga tjejen från Huddinge utanför Stockholm som gjort sitt namn stort i musikbranschen. I dag är hon sambo med kärleken Danny Saucedo och tidigare under 2018 släppte hon plattan "Större". 

Vad finns det egentligen för roligt att veta om artisten? Här är fem saker som gör att du får lite mer koll på henne! 

Helges All Stars

Sedan Molly var väldigt ung har musik legat henne varmt om hjärtat. På Helges Sångstudio i Gävle skrev Sandén i början av sin karriär musik och övade sång. Då blev hon också en del av bandet Helges All Stars. I bandet var även Amy Diamond, Idol-Alice Svensson, Zara Larsson och hennes två stystrar, Frida och Mimmi en del av. 

Musiktävlingar

Mollys start i karriären kom 2006 då hon var med i uttagningen inför Junior Eurovision Song Contest med låten "Det finaste någon kan få". Hon vann uttagningen och representerade Sverige i den stora internationella tävlingen där hon slutade trea med 116 poäng. 

Hon har även tävlat i Melodifestivalen. 2009 sjöng hon "Så vill stjärnorna" och slutade som nummer 11 i finalen. Tre år senare, 2012 tävlade hon med bidragen "Why am I crying" och slutade som femma i finalen. 2016 placerade hon sig på sjätte plats med låten "Youniverse".  

Let's Dance 

Under några veckor på våren 2010 bytte hon ut sången och snörade på sig danskorna när hon deltog i TV4:s populära program "Let's dance". Hon dansade tillsammans med proffsdansaren Jonathan Näslund och slutade på fjärde plats – precis utanför prispallen. 

Musikhjälpen

Tillsammans med Kalle Zackari Wahlsröm och Farah Abadi var Sandén programledare för Musikhjälpen 2017. Under 114 timmar i sträck var hon inne i "glasburen" som stod på Rådhustorget i Umeå och sände radio i kampen mot barnsexhandel. Totalt lyckades trion samla in 74 410 363 kronor! 

Hårfärg

Sandén är verkligen en färgstark person, inte minst när det kommer till hennes hårfärger. Genom åren har vi fått se henne i alla möjliga olika nyanser. Allt ifrån ljusare och mörka nyanser av lila, rött och rosa till dip dye i rosa och blont.  

I dag har hon en kortare page i svart – superchic! 

Nyheter24 har tidigare skrivit om fem saker du inte visste om Peg Parnevik. Läs mer om det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!