Fakta om Peg Parnevik.
Här är 5 saker som du kanske inte visste om Peg Parnevik. - Foto: Foto: Björn Larsson Rosvall / TT. Instagram. (Montage)

5 saker om Peg Parnevik som du kanske inte kände till

Visste du att Peg Parnevik är en av fyra syskon och att hon under tre års tid kämpade med en ätstörning? Här är fem saker som du kanske inte kände till om henne.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Peg är dotter till golfspelaren Jesper Parnevik

Peg Parnevik, döpt Ida Josefin Peg Parnevik, är dotter till golfproffset Jesper Parnevik, som 2000 rankades som sjunde bäst i världen, och mamma Mia Parnevik. Familjen Parnevik har sitt hus i Florida i USA, och det är också där som Peg växt upp.

Är ett av fyra syskon

Familjen Parnevik. Foto: Vilhelm Stokstad

Peg är 23 år gammal, född 1995, och är därmed äldst av hennes fyra syskon. 

Penny Parnevik är näst äldst och är född 1997. Efter Penny kommer lillasyster Philippa Parnevik som är 19 år gammal, född 1999. Och allra yngst i syskonskaran är lillebror Phoenix Parnevik som är 17 år gammal, född 2001.

Varit med i 4 säsonger av TV3:s tv-program "Parneviks"

Familjen Parnevik syntes första gången i TV-rutan år 2015 i samband med premiären av deras reality-serie "Parneviks". Serien sändes under fyra säsonger och hann gästas av bland annat Caitlyn Jenner, Samir Badran, och Bill Murray. Tidigare i år tackade familjen för de fyra åren och meddelade att de inte skulle bli någon femte säsong. 

Vann Årets Nykomling på P3-galan 2016

Bildkälla: Instagram

2015 skrev Peg på ett kontrakt med Sony Music och startade snart därefter sin musikkarriär. Året efter släppte hon sin debutsingel "Ain't No Saint" och sedan singeln "We Are". 2017 vann hon priset "Årets nykomling 2016" på P3-galan. 

Har podden "Pillowtalk" tillsammans med Penny Parnevik

Bildkälla: Instagram

2016 släppte Peg, tillsammans med syster Penny, en trailer för deras podcast "Pillowtalk". Podden har gjort succé och är nu inne på sitt andra år. I podden tar systrarna upp olika ämnen och delar med sig av egna tankar och funderingar. 

I ett avsnitt öppnade Peg upp om att hon under tre års tid levde med en störning som delas av tusentals svenskar. Här kan du läsa mer om det

I ett annat avsnitt pratade systrarna Parnevik om Sverigedemokraterna och väckte då starka reaktioner hos sina följare. Om du vill läsa mer om det kan du göra det här

Har du sett på
Tack för din röst!