Joakim Lundell i exklusiv intervju: "Vill prata ut om allt"

Det är i ett öppet och ärligt samtal som Joakim Lundell berättar allt om känslorna kring att bli pappa, kärleken till Jonna och synen han idag har på sig själv och människorna runtom sig.


Det är nog få som undgått att Joakim Lundell och frun Jonna Lundell går i väntans tider. Beräknat födelsedatum för parets knodd var redan förra veckan men Jonna har nu gått sex dagar över tiden, och paret börjar bli otåliga av längtan efter att träffa sin bebis.

– Vi börjar bli galna av all väntan. Nu vill vi att hon ska komma ut, berättade Jonna i parets senaste video. 

Under de senaste månaderna har Joakim valt att ligga lågt och inte visat sig i media utöver på parets gemensamma kanal som följs av över 831 000 människor. Tills nu.

I en öppen och ärlig intervju med Gabriella Bark i podden "I sanningens namn" väljer nu Joakim att prata ut om allt. Om de fem åren som kantades av förtvivlan – när paret kämpade mot ofrivillig barnlöshet. Om att han idag kommit underfund med vem han är, var han står och vad han varje dag kämpar för. 

Joakim Lundell pratar ut om framtiden, klimatet på Youtube samt hur paret tänker kring föräldraskap. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Joakim berättar även om det obrytbara band som han och Jonna skapat under årens lopp – efter att ha gått igenom det mesta tillsammans. 

– Man får inte vända sig mot varandra. Det är så lätt att när man är ledsen och besviken och saker inte går som det ska – att man vänder sina känslor mot varandra. Att man stänger in sig och inte pratar med varandra över huvudtaget eller att man riktar sitt humör mot den andra. Det är inte bra. Det är superviktigt att kunna visa sig svag och ligga och gråta i varandras famn. Det har vi gjort många gånger. 

Joakim berättar om känslan som infann sig när Jonna plussade på stickan. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

– Jag kommer ihåg, det var nog för en månad sedan när Jonna sa att hon inte känt bebisen på ett par timmar och vi skulle åka in. Hur rädd jag än var där i bilen så tänkte jag "vad som än händer, om vi förlorar det här barnet så kommer vi inte att ge upp". Det var första gången jag kände det under hela graviditeten. Vi tar oss igenom det här även fast vi förlorar barnet, säger Joakim. 

– Jag skulle aldrig kunna se mig utan Jonna. .Hon är ju den bästa människan jag någonsin träffat, tillägger han. 

Joakim och Jonna Lundell gifte sig den 9 juli 2016. Bildkälla: Instagram/joakimlundell

"Är inte samma människa idag"

Joakim berättar om den långa resan till att ha blivit den han är idag och om de små tillfälligheterna som lett till att han fortfarande lever. 

– När mitt barn föds känns det som att hela mitt liv kommer att spelas upp och jag kommer att se de små tillfälligheter som gjort att jag sitter här idag. Hade jag levt om mitt liv och någon liten detalj var bort hade jag varit död. Då hade jag nog gett upp, berättar Joakim. 

Vad tror du det är som gjort att du aldrig gav upp, när det var som allra värst?

– På något sätt har jag alltid försökt att se det goda i saker. Det är nog det som fått mig att fortsätta, säger han

Hela avsnittet av podden hittar du på Podcaster-appen eller på Acast.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.