Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mac Millers dödsorsak har nu fastställts: Kokain och fentanyl

- 05/11/2018, 19:55 -

I början av september rapporterades det att rapparen Mac Miller hittades död, i sitt hem. Han blev endast 26 år gammal. Och dödsorsaken är nu, nästan två månader senare fastställd.

Miller växte upp i Pittsburgh, Pennsylvania och började att rappa när han var 14 år gammal. 12 år senare hittades han död.

Först larmades polisen att det skulle vara ett hjärtstopp, när han hittades död hemma i sitt sovrum. När polis och ambulans var på plats konstaterades det att Mac Miller var död och han blev bara 26 år gammal. 

Uppgifter menar att Mac Miller hade varit död i flera timmar innan ambulans och polis blivit larmade. Vilket tyder på att det tog ett tag för omgivningen att förstå, att något inte stod rätt till hos stjärnan. Samma kväll som rapstjärnan dog hade han hängt med kompisar hemma, där man senare hittade en mängd vitt pulver, skriver TMZ.

Vitt pulver

I Mac Millers högerficka hittade polisen en ihoprullad sedel, som hade spår av vitt pulver. Bredvid sig hade han en burk medicin, som ska varit receptbelagd. Men också en spritflaska, som ska ha varit som.

Mac Millers död har väckt många frågetecken om vad som egentligen hände den kvällen som han miste livet. Han hade tidigare haft problem med droger och missbruk, vilket också gjorde att misstankarna väcktes om att det skulle varit hans dödsorsak.

Miller var under två år tillsammans med artisten Ariana Grande. Men det som ska ha separerat dem var just hans tidigare drogproblem.

Dödsorsak

Efter nästan två månader har obduktionen och flera provtagningar kommit fram till ett resultat. Det är nu fastställt att Mac Miller tagit både kokain och fentanyl, och efter det dött, rapporterar TMZ

Kombinationen

Fentanyl används exempelvis som smärtlindring inom sjukvården och är en syntetisk opioid. Varför stjärnan hade det i kroppen kommer vi nog aldrig få svar på tyvärr. Men själva mängden han hade i kroppen ska inte vara dödlig.

Det är kombinationen som är livsfarlig. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om Mac Millers död. Både vänner och kollegor som sörjde hans död, det kan du läsa mer om här.

Har du lyssnat på Mac Miller?