Mac Miller i beige tröja håller i en mikrofon.
Mac Millers dödsorsak är fastställd. - Foto: AP / TT / Scott Roth

Mac Millers dödsorsak har nu fastställts: Kokain och fentanyl

I början av september rapporterades det att rapparen Mac Miller hittades död, i sitt hem. Han blev endast 26 år gammal. Och dödsorsaken är nu, nästan två månader senare fastställd.


Miller växte upp i Pittsburgh, Pennsylvania och började att rappa när han var 14 år gammal. 12 år senare hittades han död.

Först larmades polisen att det skulle vara ett hjärtstopp, när han hittades död hemma i sitt sovrum. När polis och ambulans var på plats konstaterades det att Mac Miller var död och han blev bara 26 år gammal. 

Uppgifter menar att Mac Miller hade varit död i flera timmar innan ambulans och polis blivit larmade. Vilket tyder på att det tog ett tag för omgivningen att förstå, att något inte stod rätt till hos stjärnan. Samma kväll som rapstjärnan dog hade han hängt med kompisar hemma, där man senare hittade en mängd vitt pulver, skriver TMZ.

Vitt pulver

I Mac Millers högerficka hittade polisen en ihoprullad sedel, som hade spår av vitt pulver. Bredvid sig hade han en burk medicin, som ska varit receptbelagd. Men också en spritflaska, som ska ha varit som.

Mac Millers död har väckt många frågetecken om vad som egentligen hände den kvällen som han miste livet. Han hade tidigare haft problem med droger och missbruk, vilket också gjorde att misstankarna väcktes om att det skulle varit hans dödsorsak.

Miller var under två år tillsammans med artisten Ariana Grande. Men det som ska ha separerat dem var just hans tidigare drogproblem.

Dödsorsak

Efter nästan två månader har obduktionen och flera provtagningar kommit fram till ett resultat. Det är nu fastställt att Mac Miller tagit både kokain och fentanyl, och efter det dött, rapporterar TMZ

Kombinationen

Fentanyl används exempelvis som smärtlindring inom sjukvården och är en syntetisk opioid. Varför stjärnan hade det i kroppen kommer vi nog aldrig få svar på tyvärr. Men själva mängden han hade i kroppen ska inte vara dödlig.

Det är kombinationen som är livsfarlig. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om Mac Millers död. Både vänner och kollegor som sörjde hans död, det kan du läsa mer om här.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du lyssnat på Mac Miller?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

3 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...