Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här de bästa filmerna från 2018 – som du missat

- 11/11/2018, 12:16

Under året har några helt fantastiska filmer sett dagens ljus. Men det finns flera som du säkert har missat. Här är filmerna från 2018 som du definitivt inte vill missa.

The Nun | Skräck

The Nun
Faksimil: The Nun

En av årets mest hypeade skräckisar. Om du gillar att bli riktigt rädd så är denna en film för dig. I filmen får vi följa prästen Father Burke ( Demian Bichir ) när i hans försök att gå till botten med ett självmord som begåtts av en nunna i Rumänien. 

Så den hårresande trailern här.

Boy Erased | Drama

Boy Erased
Faksimil: Boy Erased

Om du ska se en enda dramafilm i år så ska du se denna. Filmen som är baserad på Garrard Conleys självbiografi handlar om hans egen barndom, som gay son till en kristen predikant. När Jared ( Lucas Hedges ), som han heter i filmen, berättar om sin sexuella läggning uppmanar de honom att gå på ett konverteringslägret. Lägret har som syfte att "bota" Jareds homosexualitet.  

En ofattbart stark och gripande film som definitivt är värd att se. 

Trailern kan du kika in här.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald | Äventyr 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Faksimil: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Om du gillade Fantastiska vidunder och var man hittar dem så måste du självklart se den bioaktuella uppföljaren Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott. Trollkarlar, häxor och fantastiska vidunder är vad du kan vänta dig, om du inte redan hade räknat ut det.  

Med en en stjärnspäckad rollsättning innefattande bland annat Johnny Depp, Jude Law och Ezra Miller.

Sugen på att se trailern? Kolla här

Crazy Rich Asians| Romantik

Crazy Rich Asians
Faksimil: Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians är den perfekta filmen för dig som älskar en riktigt bra romcom. Rachel Chu ( Constance Wu ) ska följa med sin pojkvän Nick ( Henry Golding ) till ett bröllop i Singapor – och samtidigt få träffa hans familj för första gången. Hon upptäcker då att hans famlij är rik. Svinrik faktiskt. 

En riktigt rolig och sprakande film.

Kolla in trailern här.

Love, Simon | Tonårsfilm, Romantik

Love, Simon
Faksimil: Love, Simon

Är du sugen på en pirrig och vacker kärleksfilm? Då är Love, Simon någonting för dig. I filmen får vi följa Simon ( Nick Robinson ) som har som mål att hitta sin sanna kärlek. Simon som ännu inte kommit ut som gay för vänner och familj blir förälskad i en anonym klasskompis som han skriver med online. 

En uppfriskande rulle som frångår stereotypa narrativ och låter tittaren njuta av en gay-film där romantik och karaktärsutveckling ligger i fokus. 

Se trailern här.

Blackkklansman | Komedi, Brott

 The Blackkklansman
Faksimil: The Blackkklansman

Spänning, träffsäkerhet och en riktigt galen story: Det är vad du har att se fram emot i denna naglebitarkomedi. En nagelbitare som otroligt nog dessutom är baserad på verkliga händelser. Afro-amerikanska polisen Ron Stalworth ( John David Washington ) lyckas med hjälp av sin judiska kollega Flip Zimmerman ( Adam Driver ) infiltrerar Ku Klux Klan. Och vad som händer sedan får du själv ta reda på när du ser filmen. 

Blackkklansman är bio-aktuell så om det låter som något du inte vill missa så bör du springa ut och boka biljetter redan nu. Här kan du se trailern.

A Simple Favor | Komedi, Thriller

A simple favor
Faksimil: A simple favor

A simple favor är en film som du definitivt inte vill missa. I filmen får vi följa ensamstående mamman Stephanie (Anna Kendrick) som blir vän med mystiska överklasskvinnan Emily (Blake Lively) med ett till synes perfekt liv. När Emily plötsligt försvinner en dag bestämmer sig Stephanie för att hitta henne. Men i sökandet börjar hon nysta upp en mörk hemlighet. 

Tänk dig Gone Girl, fast mindre obehaglig, och drypande av skarp och slipad komik. En mörk komedi som definitivt kommer att hålla dig på tårna. Här kan du se trailern.

Du kanske också vill läsa om 7 grymma serier på Netflix som du säkert missat? Eller ta reda på vilka serier du kommer ihåg om du föddes 1994