Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vintern är räddad – här är 6 biofilmer du inte får missa!

- 18/11/2018, 20:58

Vad är väl bättre än ett biobesök när det är kallt och mörkt ute? Nyheter24 ger dig därför den ultimata guiden och listar sex sevärda filmpärlor med premiär i vinter.

När mörkret faller på och kylan slår till är det alltid mysigt att sätta sig i en biofåtölj med en kartong värmande popcorn i famnen. Men för att biobesöket ska bli lyckat är självklart filmen man ser avgörande. Därför har vi på Nyheter24 listat vinterns mest lovande filmpärlor.

1. Widows 

Biopremiär den 16 november

Denna spännande actionthriller är ett måste för dig som älskade Gone Girl och är ett fan av Steve McQueens prisbelönta 12 years a slave. Widows handlar om hur fyra kvinnor, vars kriminella män plötsligt dör, måste samarbeta för att lösa de skulder männen lämnat efter sig. Huvudrollen spelas av ingen mindre än Viola Davies. 

Se trailern här!

2. Boy Erased

Biopremiär den 16 november

Denna film är en hjärtskärande biografi baserad på Garrard Conleys  bok med samma namn. Filmen skildrar en 19-årig mans liv där han ställs mellan valet att bryta kontakten med sina konservativa kristna föräldrar eller gå med i kyrkans konvertionsterapi för att "bota" hans homosexualitet. I huvudrollerna syns Lucas Hedges, Nicole Kidman och Russell Crowe

Se trailern här!

3. Creed II

Biopremiär den 23 november

Om du likt många andra älskade första filmen med Sylvester Stallone och Michael B. Jordan och väntat på en uppföljare kan du nu skatta dig lycklig. Filmen handlar om hur boxaren Adonis Creed får en chans att hämnas sin fars död i och med en boxningsmatch mot Victor Drago. Den första Creed-filmen blev hyllad av kritikerna så nu väntar vi med spänning på att se fortsättningen. 

Se trailern här!

4. Mortal Engines

Biopremiär den 7 december

Om du vill se actionspäckade fantasy från skaparna av Sagan om Ringen-trilogin är denna uppkommande film något för dig. Filmen utspelar sig i en värld som för tusentals år sen förstördes på grund av en katastrof. Bevittna hur mänskligheten anpassat sig till den nya världen i detta äventyr porträtterat av skådespelare så som Hugo Weaving, Frankie Adams och Caren Pistorius. 

Se trailern här!

5. Aquaman

Biopremiär 13 december

Se DC comics superhjälte komma till liv i detta actionäventyr med Jason Momoa i rollen som Aquaman. Filmen handlar om hur Arthur Curry aka Aquaman får reda på att han är den rättmätiga härskaren över undervattensriket Atlantis.  Eftersom James Wan, mannen bakom filmer som The Conjuring, Annabelle och Furious 7 regisserat denna efterlängtade film kan det inte bli annat än succé. 

Se trailern här!

6. Lyckligare kan ingen vara

Biopremiär den 21 december

Vinterns storsatsning i genren svensk rom-com är här. Med David Hellenius, Helena af Sandeberg och Kjell Bergqvist i huvudrollerna kommer här en film som har allt du behöver för att komma i känslostämning. Följ karaktärerna i en trasslig komedi full av skratt, gråt och kärlek. 

Se trailern här!

Har du sett att Disneys film Aladdin kommer i en ny version nästa år? Läs mer om det och se den senaste trailern här!

Vilken av dessa filmer ser du mest fram emot?