Svenska kändisar som åtalats för olika brott.
Flera svenska kändisar har åtalats för brott år 2018. - Foto: Stella Pictures, Youtube. Bilden är ett montage.

Våldtäkt och mord – svenska kändisar som har åtalats för brott

Flera svenska kändisar har under det gångna året misstänkts och åtalats för brott. Det rör sig om snatteri, rattfylla, bedrägeri, våldtäkt och till och med mord. Här är de svenska kändisarna som misstänkts, häktats eller åtalats för brott under 2018.


Rattfylla, narkotikabrott, våldtäkt, bedrägeri och till och med mord. Bakom den glättiga ytan döljer sig en mörk verklighet för flera svenska kändisar. Nyheter24 har sammanställt de kändisar som i år har åtalats för brott.

Det var den 11 januari 2018 som en manlig modell och TV-profil satt hemma i sin lägenhet och rökte gräs. Polisen kände lukten i trapphuset, och under husrannsakan hittade polisen två påsar kokain, en jointfimp och en burk med cannabis. Mannen dömdes till dagsböter, skrev Aftonbladet.

I maj 2018 greps Hollywoodfrun Gunilla Persson misstänkt för stöld. Gunilla snodde med sig ett par Chanel-solglasögon från en butik i Palm Beach, Florida. I oktober stod det klart att Gunilla efter en uppgörelse friades och slapp straff.

Gunilla Persson gjorde en uppgörelse och slapp då straff. Bildkälla: Stella Pictures

En välkänd 22-årig Instagramprofil häktades i maj 2018, på sannolika skäl misstänkt för mord. Den manliga profilen är misstänkt för att ha mördat en kvinna som hittades död i ett badkar. I samma lägenhet fanns även ett barn.  

En 22-årig Instagramprofil är misstänkt för mord.

I juni 2018 dömdes en känd svensk artist för sexuellt ofredande. Det var under en reklamfilmsinspelning år 2017 som mannen tryckte ner en flaska mellan en kvinnas bröst. Han sa även "Jävlar vad snygg du blev, det är nästan så att man skulle kunna knulla dig", och sedan tillade han "Ja, jag ska nog göra det efter produktionen". Artisten dömdes till dagsböter.

En välkänd Tv-profil greps i juni efter att ha kört rattfull i Stockholm. Mannen hade kört vingligt och i hög hastighet på sin motorcykel. När polisen lyckades stoppa honom så hade han 0.66 promille i blodet. När Tv-profilen visiterades så hittade polisen även en liten mängd kokain. Han hade även kokain i blodet. Mannen åtalades, skriver Expressen.

En välkänd Tv-profil körde motorcykel i hög hastighet. Han var påverkad av alkohol och kokain. Bildkälla: Stella Pictures

Tv4-profilen Martin Timell, 60, åtalades för en våldtäkt som skulle ha ägt rum sommaren 2008. Martin Timell nekade, och i juni 2018 friades "Äntligen hemma"-profilen av tingsrätten. Kvinnans advokat överklagade, och i november 2018 stod det klart att Svea hovrätt kommer att ta upp saken, och förhandlingarna kommer att äga rum i april 2019.

Martin Timell friades för den våldtäkt som han åtalades för. Bildkälla: Stella Pictures

En svensk skådespelare erkände i september att han hade dödat en kvinna. Skådespelaren har tidigare jobbat med bland annat stjärnor som Mikael Persbrandt, Samuel Fröler, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist, Stefan Sauk, Sofia Helin, Mads Mikkelsen och Alexander Skarsgård.

– Både vänner och arbetskamrater blev varse om att det inte stod rätt till och uppmanade honom att söka hjälp. Nu försöker man smälta det fruktansvärda som hänt, att han dödat. Jag är chockad, berättade en vän till skådespelaren för Aftonbladet.

En skådespelare i 50-års åldern erkände att han hade dödat sin fru.

I oktober greps och häktades en välkänd allsvensk fotbollspelare. Mannen, som idag är i 60-års åldern, misstänks för våldtäkt på en ung kvinna som hade ätit middag hemma hos fotbollsspelaren och dennes kända fru. Senast den 6 december ska åtal väckas.

En känd fotbollsspelare häktades, misstänkt för våldtäkt. Bildkälla: Stella Pictures.

I november greps och häktades en välkänd Tv-profil efter att han befunnit sig på flykt i flera månader. Den manliga profilen är misstänkt för flera bedrägerier, och det ska röra sig om miljonbelopp. Han är tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

En Tv-profil häktades misstänkt för grovt bedrägeri. Bildkälla: Stella Pictures

I november dömdes en svensk skådespelare för snatteri. Han hade då snattat fyra bullar, fem äpplen och tutti frutti-godis.

– Jag har inga pengar, inte ens en krona och har ätit gröt i en vecka, berättade skådespelaren för polisen. Skådespelaren dömdes för ringa stöld och hans straff blev dagsböter på totalt 1 500 kronor.

/
/
/
Senaste nytt

Därför känner du igen Mello-aktuella Annika Wickihalder

Det gjorde Lucas när han tvingades lämna Sveriges mästerkock 2024

1 timme sedan
Till många tittares stora besvikelse var det Lucas Eriksson, 25, som fick lämna Sveriges mästerkock 2024 under onsdagen. Men vad gjorde han egentligen efter elimineringen?

Därför stoppas Mästarnas mästare 2024 i helgen

1 timme sedan
Mästarnas mästare 2024 är i full gång på SVT och det har bjudits på en hel rad rafflande tävlingar hittills. Men på söndag blir det inget program.

Tommy Myllymäki saknades i Sveriges mästerkock – det hade hänt

1 timme sedan
Det var under onsdagen avsnitt av Sveriges mästerkock som tittarna undrade var Tommy Myllymäki höll hus. Nu har kanalen svarat vad som hade hänt.

Det jobbar Filippa Toremos pojkvän Kit Gabriel med – egentligen

2 timmar sedan
I SVT Edits dokumentär Gravid utan att veta fick tittarna följa Filippa Toremos gravidresa. Nu får vi även bekanta oss med "baby daddyn" Kit Gabriel, som ger sin version av det hela i SVT:s uppföljning Pappa utan att veta.

Konstråd straffar inte politisk konst

2 timmar sedan
Brittiska konståret – Arts Council England – som beviljar statligt kulturstöd, kommer inte att straffa organisationer som jobbar med konstnärer eller artister som gör politiska ställningstaganden. Det står klart i de nya riktlinjer som rådet publicerat, skriver The Guardian.