Måndag 21 Jun
Stockholm

Joakim Lundell avslöjar: "Vi fick personskydd av polisen"

Joakim och Jonna Lundell har personskydd
I "Malou efter tio" berättar Joakim och Jonna Lundell att de har personskydd. Foto: Johan Nilsson/TT Bild, TV4. Bilden är ett montage.

I Malou von Sivers "Malou efter 10" i TV4 så berättar Youtubestjärnorna Joakim och Jonna Lundell om hoten mot sin familj – och att de nu har fått personskydd av polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i slutet av november som Youtubestjärnorna Joakim och Jonna Lundell berättade om de fruktansvärda hot som riktats mot dom och deras nyfödda dotter Lunabelle. 

En 17-årig kille i Stockholmsområdet hotade att döda hela familjen, och han skrev även detaljerat om hur han ville våldta parets dotter.

Joakim polisanmälde hoten, men i början agerade inte polisen på de grova hoten.

– Polisen gör ingenting efter det som har hänt. Vi har ringt dem om och om och om och om igen. Vi har blivit omkopplade till personer hela tiden känns det som. Jag har börjat tröttna, berättade Joakim för Nyheter24 då.

Kort efter det så omhändertogs 17-åringen.

Joakim och Jonna Lundell gästade Malou von Sivers. Bildkälla: TV4

"Jonna skrek på mig på natten"

Under tisdagen var både Joakim och Jonna gäster i Malou von Sivers "Malou efter tio" i TV4, och där valde de att berätta om den tuffa tiden.

– Usch vilka dagar det var. Vi är vana vid att få hat och hot och sånt men mestadels är det från unga personer så det brukar vara väldigt lätt att ta kontakt med föräldrarna. Men i det här fallet..., berättar Joakim och fortsätter:

– Jonna skrek på mig på natten, och sen visade hon mig ett inlägg då och då såg jag direkt att det "här är inte friskt alltså". Det här kan inte vara ett barn som sitter och skriver det här, berättar Joakim.

Joakim och Jonna Lundell berättar om den tuffa tiden. Bildkälla: TV4

– Det var detaljerat hur den personen skulle tortera och våldta våran dotter till döds, förklarar Joakim vidare.

Jonna berättar att de ofta får många hot, men just det här hotet stack ut då det var så detaljerat.

– Det lät som att det var Charles Manson eller Ted Bundy säger Joakim, och refererar till de de amerikanska seriemördarna.

"Vi fick personskydd av polisen"

Joakim berättar om hur han försökte få fram i anmälan till polisen att personen var psykiskt sjuk, men då det saknades grunder så var det svårt. Men när hoten eskalerade och personen satte en kniv i sitt eget lår och eldade på sin hand så reagerade polisen.

– Till slut kom polisen hem till oss, och vi fick personskydd. De åker fortfarande utanför oss och håller koll, berättar Joakim.

Joakim berättar även om förhöret hos polisen, och där hade polisen samlat ihop alla anmälningar mot den person som hotat dom.

– Jag tror att det är viktigt att någon blir dömd så att folk ser att det är faktiskt inte okej att hota på internet bara för att det är internet, avslutar Joakim. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela