Måndag 17 Jan
Stockholm

Erik Hörstadius vinnare i Biggest loser VIP

Erik Hörstadius och Alexandra Zazzi.
Erik Hörstadius och Alexandra Zazzi vägdes in en allra sista gång i kvällens final av Biggest loser VIP. Foto: TV4

Spänningen var olidlig när de två finalisterna, Erik Hörstadius och Alexandra Zazzi, vägdes in en allra sista gång i kvällens final av Biggest loser VIP. Den som tog hem segern var Erik Hörstadius med en viktnedgång på 35,8 kg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var finaldags i kvällens Biggest loser VIP och de som tog sig hela vägen till finalen var kocken och tv-kändisen Alexandra Zazzi och journalisten Erik Hörstadius. 

Alexandra Zazzi levde ett stressigt liv i restaurangbranschen och som ung tröståt hon för att lindra sin ensamhet. Som vuxen kock, med långa arbetsdagar, glömde hon bort sitt eget välbefinnande mer och mer. Hon slarvade med både mat och träning och till slut trivdes hon inte alls med sin kropp. 

När en betydligt smalare Alexandra gick in på scenen under final-programmet utbrast hennes mamma: ”Gud vad hon är vacker”. 

– Jag känner mig stark igen. Som kvinna över 50 så vill man hitta tillbaka till sin styrka. Det är nu livet börjar när barnen är stora. Jag är så lycklig över det här, säger Alexandra Zazzi. 

Alexandra tyckte att det var jobbigt att ställa upp i Biggest loser VIP eftersom det finns så mycket skam i att vara överviktig. Det kändes tufft för hennes att vara öppen med sin övervikt för hela svenska folket. 

– Jag har alltid gjort mitt yttersta för att klä mig i kläder så övervikten inte syns. Jag fick puls av att bara tänka på att vara med i Biggest loser VIP. Nu är jag jätteglad, jag har gjort allt jag har kunnat, säger hon. 

Erik Hörstadius levde för dagen

Journalisten Erik Hörstadius livsstil var att leva för dagen och skjuta upp alla måsten till sista stund – för att istället vara ute och festa med vännerna. För mycket alkohol, dålig mat och ständig stress gjorde till slut situationen ohållbar. 

– Jag har länge misskött min kropp. Om jag inte tar tag i mina hälsoproblem nu, när ska jag annars göra det? Jag kan inte fortsätta vara tjock, jag vill leva ett friskt liv, säger Erik Hörstadius. 

Det var en helt ny Erik som klev in på scenen under finalen. Tidigare deltagaren och svenska Hollywood-frun Gunilla Persson sa att hon inte kände igen honom. 

– Jag dricker mindre alkohol, samma sak med den goda maten – jag har inte tagit bort det helt men jag äter mindre. Jag tänker på framtiden nu, säger Erik Hörstadius. 

Erik Hörstadius och Alexandra Zazzi vägdes in en allra sista gång i kvällens final av Biggest loser VIP. Bildkälla: TV4

Under veckorna på slottet tampades deltagarna med nya kostvanor, extremt mycket träning och en hel del hjärnspöken. När de kom hem gällde det att ha orken att fortsätta på egen hand. 

– Sommaren har varit jättebra, jag har landat i mig själv och min nya livsstil. Jag känner mig mycket gladare. För mig som jobbar som kock så är en fysisk kropp väldigt viktig. Jag mår som en Super Woman. Jag känner mig 25 år yngre, säger Alexandra Zazzi. 

– När jag checkade ut från slottet var det en oändlig sommar att göra stordåd på. Tiden gick och plötsligt var det inte lång tid kvar. Då tänkte jag att ”jag kanske tappar det här”, men sen dess har jag gjort allting rätt. Motivationen är lika hög som på slottet, säger Erik Hörstadius. 

Final-invägningen 

I slutet av programmet blev det dags för finalisterna att kliva upp på vågen och vägas in en allra sista gång. Både Erik och Alexandra sa att de redan nu känner sig som vinnare. När Alexandra klev in på slottet vägde hon 95,6 kg och Erik vägde 129,6 kg. Nu har Alexandra gått ner till 70,7 kg och Erik 93,8 kg – alltså har Erik Hörstadius gått ner mest procentuellt sett och blev därmed vinnaren av Biggest loser VIP 2018. 

– Jag är med i ett mycket exklusivt sällskap. Jag och Anna Book är de enda som har vunnit Biggest loser VIP, sa Erik Hörstadius.  

Så gick det för de tidigare deltagarna 

I final-programmet fick vi även se de tidigare deltagarna och höra hur det har gått för dem efter att de har klivit ut ur slottet. 

I säsongens början fick alla deltagare genomgå en grundlig läkarundersökning. Då låg Kalle Moreaus BMI på 46 – ett BMI på 40 innebär extrem fetma. Under programmets gång lyckades han gå ner mycket i vikt och ligger nu på 35 på BMI-skalan. Det här innebär att han inte helt är ute ur riskzonen, men har kommit en bra bit på vägen. 

– Att få ökad prestanda vid den här åldern är väldigt roligt. Jag önskar att alla människor fick göra det här. Mer kick i livet än så här blir det inte, säger Kalle Moreaus. 

Svenska Hollywood-frun Gunilla Persson hade ett blodtryck som en 40-åring när hon kom in på slottet – men hennes fördelning mellan muskler och fett var skev. Hon var den deltagare som hade minst behov av att gå ner i vikt. Hon lyckades gå ner 8,5 kg och har därmed inget som helst behov av att gå ner mer i vikt. 

– I början av programmet undrade vad jag hade gett mig in på egentligen. Det var ju rena rama tortyrkammaren!, säger Gunilla Persson. 

Anna Book vann första upplagan av Biggest loser VIP. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Förra årets vinnare Anna Book gästade programmet

Final-programmet gästades även av förra årets Biggest loser VIP-vinnare: Anna Book. Hon äntrade scenen i en fantastisk silverklänning och sa att hon har haft ett riktigt fint år. 

– Det mest häpnadsväckande för mig under året har varit min mentala utveckling. Att inte låta sig påverkas av vad andra tycker och tänker. Att vara lycklig, stark och kunna njuta av livet med en kropp som hänger med, säger Anna Book. 

Se final-invägningen av finalisterna Erik Hörstadius och Alexandra Zazzi i klippet ovan. 

Tycker du att rätt person vann?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela