Tisdag 15 Jun
Stockholm

Därför pratar alla just nu om Idol-vinnaren Erik Grönwall

Erik Grönwall
Erik har varit med i Jesus Chris Superstar med bland andra John Legend. Foto: Stella Pictures/Klara Fowler

Kommer du ihåg Erik Grönwall som knockade juryn för att sedan vinan hela Idol 2009? 9 år har gått sedan dess och nu är han en av svenskarna som nästa år har stor chans att vinna en Grammy.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var 2009 som Erik Grönwall stegade in på Idolaudition där Andreas Karlsson, Laila Bagge och Anders Bagge satt och väntade. Någonting de dock inte hade väntat sig vad som skulle komma från Eriks stämband. 

Erik knockade juryn 2009 med sin audition. Och ska vi vara ärliga är den helt fantastisk. Bildkälla: TV4Play
Det hela slutade med att Erik vann hela Idol. Bildkälla: Stella Pictures

Han slet av Skid Rows låt "18 and life" som fick hela juryn att skrika rakt ut. Resan fortsatte för Erik som slutligen vann hela kalaset under en oförglömlig finalkväll. 

Fick drömrollen med John Legend

Nu spelar han i bandet "Heat" och turnerar världen över. Men för snart ett år sedan så fick Erik ett mail som han trodde var spamm, då det stod "någonting om att jag skulle sjunga in någon låt framför kameran", berättade han i Nyhetsmorgon. Men när samma människor hade kontaktat hans agentur insåg de att de faktiskt menade allvar, och att det gällde en stor roll i musikalen Jesus Christ Superstar. Och han skulle sjunga med bland andra Alice Cooper och John Legend

Erik Grönwall har nu chansen att vinna en Grammy. Bildkälla: TV4Play

Sagt och gjort, Erik var med och gjorde succé i föreställningen. Och ja, han gjorde helt enkelt så bra ifrån sig att han nu har chansen att vinna en Grammy. 

Skivan från livesändningen, som sändes i amerikanska NBC i våras, är nominerad i kategorin årets musikalalbum där även de större rollerna är nominerade. Med andra ord är Grönwall nominerad tillsammans med artister som Alice Cooper och John Legend.

Men, hur var det egentligen produktionen fick nys om Erik? Jo, producentens fru satte sig en dag och googlade "the best singer in the world", varpå Eriks namn stod med i en lista. 

Stort!

Se hans audition här: 


Världens bästa audition?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela