Måndag 21 Jun
Stockholm

Jason Mamoa berättar om bortklippta scenen i "Aquaman"

Jason Momoa
Jason Momoa och Amber Heard ser vi i storfilmen Aquaman. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Jason Mamoa och Amber Heard ser vi i den nya storfilmen "Aquaman" – nu berättar skådespelarstjärnorna om den svåra inspelningen. Och en av de scener som klipptes bort.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 14 december hade den nya superhjältefilmen "Aquaman" premiär i Sverige. I Aquaman får vi lära känna halvmänniskan och halvatlanten Arthur "Aquaman" Curry som ska göra sitt livs resa. 

Han styr undervattensriket Atlantis, och förutom sin magnifika kraft så kan han dessutom manipulera tidvattnet och simma rejält snabbt.

Den nya storfilmen är regisserad av James Wan som tidigare har regisserat skräckfilmerna The Conjuring, Insidous och Saw. Han har även regisserat Fast & furious 7 och andra storfilmer.

Jason Momoa spelar Aquaman. Bildkälla: Stella Pictures.

Aquaman spelas av Jason Momoa, och hans fru Mera spelas av Amber Heard. Aquaman är arvinge till tronen, men hans resa mot tronen blir inte helt smärtfri. Hans halvbror Orm, som spelas av Patrick Wilson, är bara ett av många hinder. 

Men Mera är inte den som ligger på latsidan – hon hjälper sin make och hans kamp för att ta sig till tronen.

I filmen ser det ut som att både Momoa och Heard trivs som fisken i vattnet. Men inspelningarna var långt ifrån så enkla som de ser ut. I en intervju med Entertainment Weekly så berättar Amber Heard och Jason Momoa om utmaningen med att filma i vatten.

Jason Momoa och Amber Heard i Aquaman. Bildkälla: Stella Pictures.

– Vi hade en otrolig scen där jag skulle ta tag i henne i de stora vågorna och vi hade massa fåniga kostymer på oss. Jag skulle hålla i henne och sen skulle vi gå ner, strömmen suger tag i oss och Amber har ju klackar på sig och jag försökte sätta ner henne. Det är kanske överflödigt att säga – men scenen klipptes bort, säger Jason och skrattar.

– Du fick hålla fast i mig under hela scenen, och vågorna höll på att skölja iväg mig. Jason är en stor kille så vågorna påverkade ju inte honom på samma sätt, säger Amber och tillägger:

– Jason gillar att vara i havet. Jag har inget intresse överhuvudtaget att vara där!, säger Amber i intervjun.

Amber Heard spelar Mera i "Aquaman". Bildkälla: Stella Pictures.

Trots den tuffa inspelningen så hade både Jason och Amber en rolig tid framför kameran, och nu är det klart att Warner Bros ska göra en uppföljare till filmen, skriver Variety.

Under öppningshelgen i Kina spelade filmen in 840 miljoner kronor så visst finns det ett sug efter actionhjältarna till havs. 

Ska du se Aquaman?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela