Profilerna delar med sig om deras planer inför jul
Profilerna delar med sig om julplanerna - Foto: Bildkälla: Jonas Ekströmer, Stina Stjernkvist & Sören Andersson /TT

Mat, mys och Kalle Anka – Så firar svenska kändisarna Jul

Julen är runt hörnet, snön har lagt sig runt om i landet och mitt i denna julhets vill kändisarna och profilerna lämna en julhälsning till svenska folket. Det här är deras planer, vems jul påminner mest om din?


Anitha Clemence 

Anitha Clemence kommer tillsammans med barnen och sambon att åka till Gävle för att spendera julen där med sambons familj. Vad hon önskar sig i julklapp är bara ett otroligt bra 2019 vilket hon redan nu tror att det kommer bli. 

Anitha har inga bra tips på julklappar då hon själv anser att hon inte är den bästa på det. Men för henne är julen barnens högtid och det är där som hon tycker att fokus bör ligga. 

– Jag tycker att det är tramsigt att vuxna ska ha gåvor, men det är min personliga åsikt, säger hon till Nyheter24. 

Nyår kommer hon att fira i Stockholm på en stor och tjusig smoking fest. "Det ska bli jättekul!" är hennes kommentar inför nyårsfesten.

Anithas julhälsning: Händer mycket kul 2019, sitt still i båten.

Anitha Clemence ska fira julen i Gävle med barnen, sambon och sambons familj. Bildkälla: Maja Suslin/TT

Lulu Carter 

Den svenska skådespelerskan Lulu Carter ska ta det super lugnt hemma under julen tillsammans med sina barn och hundar. Att mysa runt i pyjamas med kakelugnarna på är något hon älskar! Med ljus och god mat samt spela något spel, läsa en bok eller sätta på en bra film. Liknande planer har hon inför nyår.

Det godaste julbordet tycker hon är sitt egna där det finns lite av mycket olika saker. Lulu önskar sig inte något i julklapp och familjen har nästan slutat med julklappar. Det förklarar hon beror på att hon är så oändligt tacksam för allt hon har och att de redan har vad de behöver. 

"Kanske köper en bok eller två till mina vuxna barn. Sen handlar vi kanske lite i mellandagsrean", skriver Lulu till Nyheter24.

Lulu tipsar om julklapp: Köpa presentkort på en upplevelse såsom massage, ett dygn på hotell eller något sånt.

Lulus julhälsning: God Jul och var snälla och kärleksfulla så får du precis det tillbaka.

Lukas Holm

Lukas julfirande blir hemma med familjen i Kalmar. Julbord är inte Lukas grej men om han ska välja något så blir det nog julskinka och lite köttbullar. Han önskar sig inget speciellt i julklapp. "Levt i 25 år och sen jag var ett år så var jag förväntansfull att jag skulle få min första legobit men det gick ju åt skogen så har inga förhoppningar faktiskt!" skriver han till Nyheter24.

Några dagar efter julafton åker Lukas hem till Stockholm där han sen kommer fira nyår med massa kompisar och champagne. Det tycker han ska bli mysigt. "Ingen flickvän betyder ingen nyårskyss!" skriver han. 

Lukas tipsar julklapp: Parfymer, kalsonger, klocka och smycken.

Lukas julhälsning: Tja på er! Hoppas att ni mår helt fantastiskt! Nu är det jul igen och nu är det jul igen och nu är det jul igeen! Ja jag vet inte hur den går. Jag vill bara önska alla en fantastisk jul och hoppas att ni får alla presenter som ni önskat er. Puss och kram!

Lukas Holm ska fira julen med familjen i Kalmar. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Ida Asperud

Ida kommer att fira julen hemma i Linköping tillsammans med familjen. "Vi har en liten rolig tradition att ha kräftskiva innan uppesittarkvällen" skriver Ida till Nyheter24. Annars brukar hon fira en rätt traditionell julafton med till exempel Kalle Anka

Det absolut godaste på julbordet är inte något som man äter utan något som man dricker tycker Ida, och det är julmust. "Är beroende av julmust" skriver hon. Varje år vid utförsäljningen av julmust som kostar cirka 5 kronor styck så köper familjen backar med julmust för att ha fram till sommaren. 

Det Ida önskar sig till jul är upplevelser tillsammans med familjen. Men något som för henne betyder mycket som hon önskar sig är doneringar till Cancerfonden då hon haft flera personer i sin släkt och familj som tyvärr drabbats av cancer. 

Nyår kommer Ida kanske fira i Los Angeles eller Dubai, eller så slutar det med att hon bara kommer fira hemma. "Är väldigt oklart. Nyår för mig blir alltid rätt spontant." skriver hon.

Ida tipsar julklapp: Idas tips är att man redan någon månad innan jul ska ta reda på vad folk önskar sig. Att till exempel gå på stan med föräldrarna för att se vad de tittar lite extra på. Men med tanke på att julen är rätt så nära så tipsar hon att man ska satsa på en upplevelse för de som ännu inte hunnit köpa julklappar. Hon tycker att det brukar uppskattas mer än det materiella. "Det kan vara allt från spa, till bodyflight, till att gå på teater" skriver hon.

Idas julhälsning: Jag vill önskar alla en riktigt bra jul fyllt med kärlek och skratt. Och ett gott nytt år!

Erika Holm

Julen kommer Erika fira hemma i Sverige tillsammans med sin familj. Med tanke på att hon är vegetarian så tycker hon att potatis är det godaste på julbordet, men förra året hittade hon en julskinka gjord på quorn som hon tyckte om! 

Det här året har Erika inte önskat sig något, men om hon hade önskat sig något hade det varit upplevelser. Saker som hon skulle kunna göra med sina nära och kära. 

Till nyår kommer hon att åka till LA för att fira med sin syster. Vad exakt de ska göra vet de inte än, men hon har pratat med flera som bor eller är där nu och har flera alternativ till nyår. Hon har även pratat med Edin Jasarevic och kanske ska de hitta på något kul tillsammans. "Är super taggad !" skriver Erika till Nyheter24. 

Erika tipsar julklapp: Kläder tycker Erika alltid är ett säkert kort om man känner personens smak. Sen anser hon smink som en bra grej att ge i julklapp till de personer som använder smink. Just för att det är förbrukningsprodukter.

Erikas julhälsning: GOD JÄKLA JUL och låt 2019 bli det bästa året hittills!

Genri Teivald

Genri kommer att fira julen hemma med familjen. Det bästa han vet är att fira den med nära och kära. Att hjälpa sin mamma med matlagning, bakning och dukning av bordet för att sedan alla njuta av maten tillsammans. 

Han önskar sig inget i julklapp men skriver "Eller kanske en sak, att tjejen hoppar ut från julklappen" med en glad emoji efter till Nyheter24. Tyvärr kommer han inte att fira julen tillsammans med den som hans hjärta slår för men skriver "Vi får fira nästa jul tillsammans" med ett hjärta efter.

Det godaste Genri vet på julbordet är utan tvekan revbensspjäll. Självklart tycker han att allt bara blir extra gott i kombinationen med sin familj runt omkring sig. Han älskar atmosfären med allt pynt och bara julen i sig. Till nyår kommer han nog vara hemma och fira med familjen, men det finns en möjlighet att han firar den i Stockholm.

Genris julhälsning: Önskar alla en härlig jul tillsammans med familjen, njut av hela stämningen och sug in den här härliga atmosfären!

Genri Teivald ska fira jul med sin familj. Hjälpa mamman med matlagning, bakning och dukning för att sen njuta av god mat tillsammans. Bildkälla: Genri Teivald Instagram

Björn Ranelid

Författaren Björn Ranelid kommer med sin fru Margareta att spendera julen med sin dotter, hennes make och deras två barn i Malmö. "Sedan återstår de andra barnen" skriver Björn till Nyheter24. 

Björn önskar sig inget annat än snälla och kärleksfulla barn och barnbarn. "Jag har allt som jag behöver i livet" skriver han. Hans favorit på julbordet är skinka, köttbullar, rödkål samt sill i olika smaker som han även det gärna vill ha på bordet. Han äter sällan kött resten av året, men till julen får man unna sig en god måltid. 

Björn vill inte räknas till skaran som kändis. "Som författare och talare är jag en obotlig och kronisk lärjunge." han förklarar att han har glimten i ögat under tiden som han skriver det. 

Björn tipsar om julklapp: Björn ger gärna bort böcker

Björns julhälsningar: Jag önskar svenskarna en klok och fungerande regering och riksdag. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Jul
/
/