Tisdag 25 Jan
Stockholm

Fem saker du vill veta om programledaren Amie Bramme Sey

en mörkhyad kvinna i vit topp talar i mikrofon, en mörkhyad kvinna i röd topp och en äldre man i mörk kostym drar tillsammans i en nödbroms
Amie Bramme Sey tävlar med Gunnar Bolin i På Spåret. Foto: Fredrik Sandberg/TT, Bo Håkansson/SVT

Visste du att programledaren och skribenten Amie Bramme Sey har två systrar till popstjärnor? Och att hon har skrivit för Nyheter24 debatt? Vi har listat fem saker som du kanske inte visste om henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kvällens "På Spåret" tävlar programledaren och skribenten Amie Bramme Sey tillsammans med kulturjournalisten Gunnar Bolin. Det är inte första gången duon tävlar tillsammans i programmet, 2017/2018 tog de sig nämligen hela vägen till final.

Men vem är egentligen Amie? Nyheter24 listar 5 saker som gör att du får bättre koll på henne.

Amie Bramme Sey föddes 12 augusti 1987 i Stockholm. Hon studerade på Södertörns Högskola 2009-2010 och jobbar idag som sidekick/researcher på Aftonbladet Morgon.

Popstjärnor till systrar

Hon tillhör en familj med flera välkända musikartister, då hennes systrar är sångerskorna Seinabo Sey och Fatima Bramme Sey. Seinabo Sey har nyligen blivit grammis-nominerad till "Årets Textförfattare", "Årets Pop", "Årets Album" och "Årets Artist".

Fatima slog igenom i England med albumet "Yellow memories" från 2014. Låten "Biggest Joke Of All" har över två miljoner spelningar på Spotify.

Driver RASERIET-podden

Amie gör podden "RASERIET – Podden med Amie & Fanna" tillsammans hennes kusin. Där pratar de om ämnen som är kopplade till populärkultur, relationer och rasism. 

Topp 100 mäktigaste

2015 listades hon på plats 69 av de topp 100 mäktigaste tonåringarna i Sverige av Nyheter24. Hon blev framförallt erkänd för sitt feministiska och antirasistiska engagemang.

Debattör för Nyheter24

Hon har även skrivit i Nyheter24 Debatt, bland annat i krönikan här!

Åkte på "stripp-resa" till USA

Amie och Fanna Ndow Norrby reste till USA för att göra en radiodokumentär om strippkulturen. Reportaget sändes i Sveriges Radio P3. De tog reda på strippkulturens koppling till hip hop och hur det är att vara kvinna och strippa som ett heltidsjobb.

Domaren Fredrik Lindström och programledaren Kristian Luuk i "På Spåret". Bildkälla: Bo Håkansson/SVT

Nyheter24 har tidigare skrivit om skådespelaren Eric Ericson som också har deltagit i "På Spåret". Läs mer om det här!

På Spåret sänds på SVT och SVT Play klockan 20:00 på fredagar.

Tittar du På Spåret?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela