Jenny Edlund och Tim Robertson.
Jenny Edlund från Ensam mamma söker blev lämnad fem veckor innan bröllopet. - Foto: TV3

Dumpad strax innan bröllopet – Jenny från Ensam mamma söker talar ut

I sista avsnittet av Ensam mamma söker friade Tim till Jenny och det vankades bröllop. Men någonting gick fel på vägen och fem veckor innan bröllopsdagen blev Jenny lämnad. Nu talar hon ut om sorgen.


Jenny Edlund och Tim Robertson fattade snabbt tyckte för varandra i Ensam mamma söker. Efter inspelningen gick de fort fram i sin relation. Redan i sista avsnittet av programmet förlovade de sig. Men sedan gick något väldigt fel. Jenny talar nu, ett år senare, ut om sorgen. 

– Vi klickade snabbt och jag kände direkt att Tim var den som var mest intressant av killarna som var där. Jag la mest uppmärksamhet och fokus på honom, säger Jenny Edlund. 

Jenny berättar att hon med tiden upptäckte en sorts rastlöshet och impulsivitet hos Tim. Hon tyckte till en början att det var skönt med en frisk fläkt som kom in och var impulsiv i henne annars strukturerade liv – men det fanns nackdelar. 

– Det är lätt att svepas med i en sådan känslan, och då blir det att någon annan plötsligt styr. Jag tappade fokus många gånger., säger Jenny. 

Tim Robertson friade till Jenny Edlund i sista avsnittet och i efterhand är Jenny chockad över att hon svarade ja. 

– Varför tackade jag ja till ett frieri så tidigt? Det är inte likt mig. Jag ångrar det idag. Jag tror att det beror på att jag hade varit singel så länge och väntat på känslan att vara förälskad. 

Efter inspelningen sålde Tim sitt hus och flyttade hem till Jenny. Det funkade bra mellan dem till en början och Tim kom bra överens med Jennys son Viggo. Men vardagen kom ikapp dem och Jenny började se sidor hos Tim som hon inte hade sett tidigare. 

– Jag tänker att man är i ett förhållande i både framgångar och motgångar. Och jag tänkte att vi kämpar oss igen det tillsammans, att jag skulle finnas för honom och stötta honom när han behövde mig som mest. 

Tim Robertson friade till Jenny Edlund i Ensam mamma söker. Bildkälla: TV3

Dumpad fem veckor innan bröllopet 

Sen kom dagen, fem veckor innan bröllopet, då Jenny kom hem och Tim hade packat sina väskor och stod i hallen. 

- Det här var inte första gången han gjorde så här, det var tredje gången. Så jag tog bilen och åkte till affären. När jag kom tillbaka hade han lagt nycklarna på bordet. Då fick jag nog, jag tolererar inte det beteendet en gång till. 

Jenny har tidigare berättat att Tim frågat varför hon inte ropade tillbaka honom. Han ska ha sagt att om hon bett honom att stanna hade han gjort det. 

– Jag kan inte läsa tankar. Och tänk hur jag kände, när jag blev lämnad utan förklaring. 

Jenny kände sig otroligt förödmjukad, men gick in i total förnekelse. Sedan kom känslorna ikapp när hon fick veta att Tim hade börjat umgås med Bea. 

– Då blev jag väldigt ledsen. De åkte till sommarhuset i Båstad där vi hade hyrt ett hus till Tims släkt i England. Bea var ju bjuden på vårt bröllop också… Då kom sorgen, den fysiska hjärtsmärtan. Jag låg som en våt fläck på golvet och bara grät. Det var ett jättestort svek. 

Oavsett om Tim och Bea bara är vänner eller inte, tycker Jenny ändå att det var otroligt osmakligt gjort av dem. Hon tycker att det räckte med att bli lämnad fem veckor innan bröllopet. 

– Jag förlorade vänner i det också. Det blev en dubbel sorg. Det blev mycket att bearbeta på en och samma gång, samtidigt som jag skulle vara en bra mamma till min son. 

För att bearbeta sorgen och ilskan tog Jenny professionell hjälp av en psykolog. Nu har hon kommit till ett accepterande stadie där hon kan känna sig tacksam för det som hände. 

– Vi ska inte leva ihop, det hade inte funkat i längden. Det var bättre att det hände innan. Än om vi gift oss och det hade blivit kaos sen. 

Ensam mamma söker - Ett år senare sänds torsdag 3 januari på Viafree.

Hör Jenny Edlund prata om den svåra tiden i klippet ovan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Ensam mamma söker?
Tack för din röst!