Netflix varning: "Skada dig inte med Bird Box Challenge"

- 03/01/2019, 16:46

Netflix nya film Bird Box har tagit världen med storm! Men något som också blivit populärt är att göra en "Bird Box Challenge" - där man gör olika utmaningar iförd ögonbindel. Nu varnar Netflix för den nya trenden.

Den 21 december, bara dagar innan jul, hade filmen Bird Box premiär på Netflix. Filmen är en amerikansk post-apokalyptisk skräckfilm som tagit hela världen med storm. Bara under de första 7 dagarna efter filmens premiär hade 45 miljoner användare redan sett filmen, vilket är rekord för en filmpremiär på Netflix!

Vi ser Sandra Bullock i huvudrollen som Malorie – en mamma som under en okänd global terror måste finna styrkan att fly med sina barn (Boy och Girl) ner i en förrädisk flod för att söka säkerhet. De jagas av smittade monster som bara kan smitta dem om man ser dem. Just därför bär karaktärerna i filmen ögonbindel när de vistas utomhus. 

Och just denna ögonbindel har numera blivit en dålig trend och inspirerat till skräckfilmsleken "Bird Box challenge" som blivit viral i världen. Men nu går streaming-jätten ut med en varning om den nya "speltrenden". 

Människor springer runt med förbundna ögon

Allt eftersom filmen haft premiär började privatpersoner att lägga upp videoklipp på sociala medier när de springer runt i diverse lägenheter, skogar och andra offentliga platser iförda ögonbindel. I många fall lyckas de inte hålla balansen och ramlar omkull. 

Netflix varning 

Har man otur kan man skada sig allvarligt. Just därför går Netflix nu ut på Twitter och varnar för den så kallade "Bird Box challenge". 

"Kan inte förstå att jag måste säga det här, men: SNÄLLA, SKADA INTE DIG SJÄLV MED BIRD BOX CHALLENGE. Vi vet inte hur detta startade, och vi uppskattar kärleken, men Boy och Girl (de namnlösa barnen i serien) har bara en önskan för 2019 och det är att ingen hamnar på sjukhus på grund av ett meme", skriver Netflix på Twitter.