Måndag 26 Jul
Stockholm

STORMVARNING – här är svenska kändisarna som befinner sig i Thailand

Stormen Pabuk
Stormen Pabuk sveper snart över Thailand. Foto: Stella Pictures/Instagram

Nu närmar sig den tropiska stormen Pabuk flera populära turistområden i Thailand. Thailändska myndigheter har nu gått ut med varningar till allmänheten om att stanna inne. I skrivande befinner sig många svenskar i landet, varav flera är kändisar.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Det är under slutet av veckan som stormen Pabuk kommer att slå hårt mot Thailand. Redan nu har tusentals turister lämnat öarna Koh Phangan och Koh Tao, rapporterar lokala medier. Svenska ambassaden i Bangkok uppmanar nu svenska turister till försiktighet, och tusentals turister flyr nu från stormen, som väntas slå till som hårdast på fredag natt. 

Bangkok Post skriver att invånare och turister på populära turistön Koh Samui uppmanas till extrem försiktighet under de kommande dagarna, och Thailändska myndigheter varnar för svåra översvämningar i området. 

En av de som valde att lämna Koh Samui, var ingen mindre än Lancelot Hedman, 18. Som tur var lyckades Lance få tag på en av de sista biljetterna från Koh Samui till Phuket. Men nu finns det även en risk att stormen även når dit.

– Vi har förberett oss för strid helt enkelt, sa Lance tidigare till Aftonbladet.

Fler kända ansikten som just nu befinner sig i Thailand är Pernilla Wahlgren, Benjamin IngrossoBianca Ingrosso och Samir Badran. Det är fortfarande oklart huruvida Samir väljer att åka därifrån eller inte. 

Samir valde att ta sitt pick o pack och dra till Thailand efter att han gått in i väggen. Bildkälla: Samir Badran Instagram

Badran drabbads nyligen av utbrändhet och åkte till Thailand tillsammans med sin pappa för att vila upp sig. 

"Typsikt mig att vara här när det här händer", skrev han ut på sin Instagram tillsammans med en artikel om stormvarningen. 

Bianca och familjen Wahlgren/Ingrosso väljer att ta sitt filmcrew och lämna Thailand under torsdagskvällen. Familjen har befunnit sig i landet på semester och för att filma Wahlgrens värld. 

– Man är ju mycket blekare än under en vanlig solsemester, men det dåliga vädret beror ju på den där nedrans stormen som är påväg hitåt, säger Pernilla i ett klipp på Instagram. 

– Så ikväll drar vi härifrån, avslutar hon. 

Tropisk storm

Paduk är en tropisk storm, och vinden beräknas nå hastigheter på drygt 20 meter i sekunden. Det gör den något svagare än en orkan, men kan ändå orsaka stora problem, speciellt i kustnära områden med turist- och fiskeindustri. 

Thailändska myndigheter räknar med vågor på sju meter. Det är ungefär tre gånger högre än vad som är vanligt vid thailändska kusten. Förutom hård vind kan man som thailandsbesökare också räkna med ordentliga skyfall under torsdag och fredag. 

Stormen Pabuk har fått sitt namn efter en kattfisk som lever i Mekongfloden. 

Senast Thailand drabbades av en så här stark storm var 1962. 

Känner du dig oroad över stormandet?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela