Josefin Johansson, Johar Bendjelloul
Josefin Johansson tävlar i "På Spåret" - Foto: Bo Håkansson/SVT, Jessica Gow/TT

Fem saker du vill veta om Josefin Johansson i "På Spåret"

Visste du att programledaren och komikern Josefin Johansson har podden "Josefinito Pod? Eller att hon gav ut en barnbok som heter "Drottningsylt"? Vi har listat fem saker som du kanske inte visste om henne.


Under säsongens "På Spåret" tävlar programledaren och komikern Josefin Johansson återigen tillsammans med journalisten Johar Bendjelloul.

Josefin Johansson tillsammans med Johar Bendjelloul. Bildkälla: Stina Stjernkvist / TT

Radarparet tävlar under årets upplaga i grupp 1, där stöter de på kända ansikten i form av paren Inga-Britt Ahlenius och Peter Magnusson samt Cecilia Hagen tillsammans med Jonatan Unge

Men vem är egentligen Josefin Johansson? 

Nyheter24 listar fem saker som du kanske inte visste om På spåret-deltagaren!

Smartare än en femteklassare

Josefin efterträdde Lasse Kronér som programledare för programmet "Smartare än en femteklassare" som sänds på SVT. Det går ut på att en vuxen väljer fritt bland tio ämnen från årskurs 1 till 5, där de ska svara rätt på olika frågor. 

Har en egen pod

Hon har även podden "Josefinito Pod", där hon bjuder in sina vänner för att prata om allt från politik, musik och det senaste skvallret.

Släppt barnbok

Josefin har släppt barnboken Drottningsylt där hon berättar om roliga, hemska och nästan helt sanna sagor om Sveriges alla drottningar.

Hon tar läsaren på en resa från drottningar under vikingatiden till drottning Silvia. Omslaget på boken är klätt i tyg och guld.

Växte upp i en halländsk by

Josefin växte upp i den halländska byn Stubbabo och hade hela tre kilometer till närmsta granne.

– Eftersom kompisarna bodde för långt bort fick jag fantisera ihop egna vänner. Det var nog där jag började utveckla min kreativitet, säger hon i en intervju med Café.

Var med i Funky Town

Hon var med i radioprogrammet "Funky Town" i Sveriges Radio P3, där lyssnarna fick skicka in olika problem och dilemman de stod inför.  Läs även

Tillsammans med Kristoffer "Kringlan" Svensson skulle de hjälpa lyssnarna, men det slutade ofta tvärtom (på ett humoristiskt sätt).

På Spåret sänds på SVT och SVT Play klockan 20:00 på fredagar.

Domaren Fredrik Lindström och programledaren Kristian Luuk i "På Spåret". Bildkälla: Bo Håkansson/SVT

Läs även:
Här är allt du behöver veta om komikern Jonatan Unge

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du På Spåret?
Tack för din röst!