Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt du behöver veta om komikern Jonatan Unge

- 06/12/2019, 11:10

Komikern Jonatan Unge är en av alla deltagare i årets upplaga av SVT:s "På spåret". Vi vet att han är fruktansvärt rolig – men det finns mer bakom humorgeniets fasad!

För alla de som följer den svenska stand-up scenen eller lyssnat på P3 så är Jonatan Unge förmodligen ett välkänt ansikte. Men till dig som inte vet så kommer vi med en hjälpande hand. 

Här är allt du vill och behöver veta om komikern, poddaren och På spåret-deltagaren Jonatan Unge.

Jonatan Unge
Jonatan Unge. Bildkälla: Henrik Montgomery TT/TT

Jonatan Unge är 40 år gammal och bor för närvarande i Malmö. Han är däremot inte född i Skåne, vilket du säkerligen hört på hans dialekt. För föddes det gjorde han i Stockholm.

Unge var tidigare sambo med komikern och skådespelaren Sissela Benn och tillsammans har de ett barn.

Så blev han komiker

Hur blev egentligen Jonatan Unge komiker? Jo – han fick lite draghjälp av sin vän Aron Flam som han hängt flitigt med under åren.

– Jag och min kompis Aron Flam satt hemma hos honom och kollade på standup på datorn när vi kom på att vi också borde syssla med det där. Eller åtminstone testa, säger Unge i en intervju med Café.

Inte den bästa på privatekonomi

Den som har koll på Jonatan Unge vet att han kanske inte är den som verkar ha superkoll på vardagslivet. Som tur är får han det helt enkelt till att funka ändå – vilket är en konst i sig.

Till Café berättar Unge även om sina betalningsanmärkningar och hur det egentligen inte rör honom i ryggen.

– Just den detaljen spelar ingen roll för mig. Senast jag kollade hade jag tolv betalningsanmärkningar. Ytterligare en gör varken från eller till.

Blivit diagnostiserad med ADHD

Jonatan Unge blev som vuxen diagnostiserad med ADHD. Något som gjort att han numera har en bättre förståelse för sitt eget beteende ibland.

– Det kanske inte är så att jag i mitt esse är en värdelös människa. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka att jag bara har hittat en ursäkt. Jag föredrar den Jonatan som är uppstyrd, den andra Jonatan hatar jag ju, säger Unge i programmet Psyket i Sveriges Radio.

Poddarna

Förutom sina stand up-gigg, framträdande i radion och tv-medverkan så är Unge en flitig poddare. Och då menar vi riktigt flitig!

Han har varit med och drivit poddarna Della Monde, Lilla Drevet, Spela Spel och Unge-Meyers lidanden. Har du inte hört någon av poddarna? In och lyssna! 

Unge sommarpratade även i Sveriges Radio 2018. Bara en sån sak!

MER: På spårets producent avslöjar hemligheterna bakom kulisserna