en svarthårig kvinna i jeansjacka, en blond hårig man i svart t-shirt
Nahid Persson svarar på Anders Roséns anklagelser. - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT, SVT

Nahid Persson svarar på Anders Roséns utspel: "Han ljuger"

Anders Rosén har tidigare gått ut med att han har försökt stoppa filmen "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor". Nu svarar dokumentärfilmaren Nahid Persson på anklagelserna och menar på att allt är en ren lögn.


I dokumentärfilmen "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor" följer vi Nahid Persson, 58. Hon träffar tennisspelaren Anders Rosén, 50, via Tinder och blir blixtförälskad.

Men bakom den perfekta ytan döljer sig ett mörker, Anders träffar 23 andra kvinnor samtidigt. Nahid jobbar som dokumentärfilmare och börjar filma deras relation i hopp om att de ska försöka förstå varandra. 

Anders har tidigare sagt att han har försökt stoppa filmen, men det är något som Nahid inte alls håller med om.

Anders Rosén sa aldrig nej

– Han skrev på ett avtal att jag fick filma honom. Anders sa aldrig nej. Han fick se filmen en gång innan biopremiären och ville ta bort en scen som han skämdes över. Och det gjorde vi, säger Nahid Persson till Nyheter24.

Under premiären av "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor" bjöd Anders 200 personer till visningen, där flera av dem var släkt och vänner, enligt Nahid. Sedan ska han ha gått på efterfesten och beskrivs då som "glad" av dokumentärfilmaren.

Men efterspelet av filmen har kantats av hot- och hatbrev enligt Anders. Tennisspelaren har även tidigare sagt att han blev misshandlad så hårt att han bröt två av sina revben. Detta ska också vara påhittat enligt Nahid. 

– Han smsade mig att två iranier hade slagit ner honom på gatan, men jag tog det med en nypa salt. Varför skulle jag tro på honom?

Hon fortsätter:

– Några dagar efter att han ska ha blivit "misshandlad", så såg jag honom på Café Opera tillsammans med en kvinna och drack vin. Jag har svårt att tro att hans revben var brutna när han gick upp på dansgolvet, menar hon.

Nahid säger också att Anders har haft en sambo under tiden de träffades. Han ska då ha ljugit för dokumentärfilmaren och sagt att den relationen var över sedan två år tillbaka. Men i efterhand fick Nahid reda på att de aldrig hade gjort slut.

Fortsatte att skicka kärleksbrev

Nahid Persson svarar på anklagelserna av Anders Rosén. Bildkälla: Stina Gullander/TT

Anders har också sagt att Nahid spärrade hans telefonnummer och sociala medier, vilket faktiskt stämmer. Dock av en helt annan anledning.

– Vi har haft kontakt efter relationen tog slut. Jag ville vara vän med honom för dokumentärfilmens skull. Men han slutade aldrig att skicka kärleksbrev, säger hon.

Enligt Nahid ska Anders aldrig ha accepterat att deras relation var över. Ju mer dokumentärfilmaren ignorerade tennisspelarens kärleksmeddelanden, desto mer fortsatte han. Till slut var hon tvungen att spärra hans telefonnummer – men det slutade inte där.

– Då fortsatte han på Facebook och då spärrade jag honom där med. Han skickar fortfarande meddelanden via fake-konton, menar Nahid.

Hon fortsätter:

– Inget han säger är sant.

Läs mer om Anders Rosén tidigare utspel i artikeln här!

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem tror du talar sanning?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

1 timme sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

1 timme sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

2 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.