Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jessica Andersson om tuffaste året hittills: ”Vissa dagar vill man bara gråta”

- 22/01/2019, 14:45

Jessica Andersson är aktuell med att vara programledare för årets Ensam mamma söker. Hon beskriver det senaste året som det bästa karriärmässigt – men också som det värsta i hennes liv.

År 2018 har Jessica Anderssons karriär kantats av framgångar. I somras spelade hon in Ensam mamma söker, som hon programleder för andra året i rad. Men privat drabbades hon av en personlig kris. 

– På det privata planet har det varit jobbigare. Jag förlorade min mamma för ett halvår sedan i en hemsk sjukdom. I tre år följde jag hennes kamp och såg henne bli sämre och sämre och till slut gå bort. Det var jättetufft, och är fortfarande. Vissa dagar vill jag bara gråta, säger Jessica Andersson till Nyheter24

Jessica Andersson är välkänd i musikbranschen – hon har varit med och tävlat i Melodifestivalen hela sju gånger. Man kan ju tänka sig att hon tar sig an programledarrollen med en klackspark, med tanke på hennes stora kameravana. Men hon berättar för Nyheter24 att det är helt olika saker att sjunga framför en kamera och att leda ett program. 

– Att sjunga framför kameran kommer helt naturligt för mig, jämfört med att stå att prata. Det har varit en utmaning för mig att vara programledare. Men jag gillar att utmana mig själv och det här har varit otroligt utvecklande, säger Jessica. 

Jessica Anderson.
Jessica Andersson har varit med i Melodifestivalen sju gånger. Här framför hon bidraget "Party Voice" under Melodifestivalens final 2018. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Jessica berättar att de tre singelmammorna som hon har fått följa i Ensam mamma söker är riktiga superkvinnor – och att hon kan känna igen sig en hel del i dem. 

– Jag har ju haft några singelperioder i mitt liv och har varit enastående mamma. Jag vet hur det är att vara hemma själv och känna sig ensam, och att längta efter någon att dela sin vardag med. 

Träffat den stora kärleken 

Sedan hösten 2016 har Jessica varit tillsammans med stjärnkocken och krögaren Johan Malm. I maj förra året köpte de en lyxvilla tillsammans vid havet Gottskär, Onsala, strax utanför Göteborg. 

– Vi träffades första gången under märkliga omständigheter på en ostron-öppningstävling. Vi hamnade bredvid varandra vid en middag, och jag kände att jag tyckte jättemycket om honom. Han berörde mig på ett speciellt sätt som jag inte ens kan förklara idag. 

Jessica Andersson och Johan Malm.
Jessica Andersson och pojkvännen Johan Malm träffades hösten 2016 och bor nu tillsammans i en lyxvilla strax utanför Göteborg. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Det kanske blev kärlek vid första ögonkastet, men deras kärlekssaga började inte riktigt där och då – båda var nämligen i en relation vid tidpunkten då de träffades för första gången.  

– Det dröjde ett år, sedan träffades vi igen och då det sa ”Kaboom”! Då var vi båda singlar. Jag tog första steget och kommenterade ett inlägg han skrivit på Facebook. Fem minuter senare skrev han ett mail till mig på Facebook, sedan tog jag mod till mig och bjöd hem honom på middag. 

Ensam mamma söker sänds tisdagar 21:00 på TV3, Viaplay och Viafree. 

Se i klippet ovan när Jessica berättar om den stora kärleken och om den tunga perioden i hennes liv. 

Hade du ett bra år 2018?