Eric Saade
Eric Saade leder Melodifestivalen 2019. - Foto: TT

Här är fyra saker du vill veta om Eric Saade

Artisten Eric Saade är högaktuell med att leda Melodifestivalen 2019. Nyheter24 har gjort en djupdykning i den kommande programledaren och listat fyra saker du vill veta om honom.


Eric Saade är aktuell med att programleda årets Melodifestival – tillsammans med Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor och Marika Carlsson. 

Artisten, låtskrivaren och dansaren Eric Saade har själv deltagit i Melodifestivalen ett flertal gånger. År 2010 tävlade han med låten ”Manboy” och gick direkt till final – där han slutade på tredje plats. 

Året efter vann han tävlingen med låten ”Popular” och fick därför representera Sverige i Eurovision Song Contest 2011, som hölls i Düsseldorf i Tyskland. Han ställde även upp i musiktävlingen 2015 med låten "Sting". 

Nyheter24 har gjort en djupdykning i den kommande programledaren och listat fyra saker du vill veta om honom: 

Förlovad med Nicole Falciani 

Eric Saade och bloggerskan Nicole Falciani träffades av en slump för fyra år sedan när Nicole skulle intervjua honom för en artikel. Därefter flyttade paret ihop och har skaffat hund. 

Paret spenderade jul och nyår i Dubai – där paret passade på att förlova sig. På en bild på Instagram visade Nicole upp ringen samtidigt som hon och Eric poserar på en strand. 

Eric Saade och Nicole Falciani förlovade sig i Dubai i julas. Bildkälla: Instagram/nicolefalciani

Eric och Nicole har matchande tatueringar 

Tidigare i år visade paret upp att de har matchande tatueringar. Tatueringarna är placerade på insidan av armvecket och föreställer konturerna på Musse Pigg och Mimmi Pigg. 

Lider av panikångest 

I ”Malou efter tio” berättade Eric Saade att han lider av panikångest. Det började när han var 17 år och pendlade mellan skolan i Helsingborg och musikjobb i Stockholm. 

– Jag blev jätterädd. Jag var 17 och ringde min moster och frågade om jag skulle ringa ambulans. Jag var så rädd. Hyperventilerade och trodde först att det var något med hjärtat. När man inte vet vad det är så blir man inte lugn, sa Eric Saade i programmet. 

Slog igenom i pojkbandet What´s Up 

What’s Up var ett svenskt pojkband som bildades 2007. Bandet bestod av Eric Saade, Johan Yngvesson, Ludwig Keijser och Robin Stjernberg. Den 26 februari 2009 meddelade Eric att han lämnat bandet och att han tänkte satsa på sin solokarriär i stället. 

Melodifestivalen 2019 visas på lördagar 20:00 på SVT1. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om Melodifestivalen?
Tack för din röst!