Onsdag 20 Okt
Stockholm

Grammisnominerade Seinabo Sey: ”Jag åker utomlands för att sova”

Seinabo Sey
Seinabo Sey är grammisnominerad i fyra kategorier. Foto: TT

Seinabo Sey, som slog igenom stort 2013 med låten ”Younger”, är grammisnominerad i hela fem kategorier. Hon berättar för Nyheter24 om hur mycket jobb artisteriet kräver och vad hon tycker om att göra när hon väl tar ledigt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2013 släppte Seinabo Sey debutsingeln "Younger", som sedan den norske världs-DJ:n Kygo gjorde en remix av, och succén var ett faktum. 

Sedan dess har hon släppt två album och är nu grammisnominerad i hela fem kategorier: Årets artist, Årets album, Årets pop, Årets musikvideo och Årets textförfattare. 

Alla fyra kategorier är minst sagt prestigefyllda – men den kategori Seinabo Sey själv är mest stolt över är ”Årets textförfattare”. 

– Jag har skrivit låtar sen jag var tio och jag tycker att det är så himla svårt, så jag är jätteglad över att någon tycker att jag är bra på det, säger Seinabo Sey till Nyheter24. 

2018 har varit ett händelserikt år för Seinabo Sey och hon själv beskriver det som ett ”långt år”. 

– Det har varit många stora uppgifter som jag har plöjt mig igenom. Men det har varit roligt. Jag tror aldrig att jag har vuxit så mycket som musiker som jag har gjort det här året, säger Seinabo Sey. 

Seinabo Sey slog igenom med låten "Younger" 2013 och nu är hon nominerad till grammis, i flera kategorier. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Hon berättar att låttexterna brukar komma till henne och att hon vanligtvis känner om det hon har skrivit är bra. 

– Jag låter texten vara rätt fort. Jag försöker att inte börja analysera det. Typ när det är exakt det jag tänker, när jag vågar vara ärlig, då brukar jag tycka att det är bra. 

Att vara artist är ju inte direkt ett nio till fem jobb och Sienabo Sey berättar för Nyheter24 att hon har svårt att ta ledigt. 

– Jag tänker ju på musik dygnet runt. Men ibland händer det att jag åker till ett annat land för att sova och kolla på serier, säger hon med ett skratt. 

Grammisgalan går av stapeln torsdag 7 februari på Annexet i Stockholm. 

Se hela Nyheter24:s intervju med Seinabo Sey i klippet ovan. 

Lyssnar du på Seinabo Sey?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela