Cobrah om musikvideon: "Kloner som hånglar med varandra"

Artisten Cobrah släppte debutsingeln IDFKA i höstas och är nu nominerad till Grammis 2019 för musikvideon till låten. I den ser vi tydliga influenser från fetishkulturen och tusentals kloner av artisten själv.


Artisten Cobrah är nominerad till Grammis 2019 för Årets musikvideo. Hon släppte sin första singel, IDFKA, i november 2018. Det är för musikvideon till den låten som hon har nominerats. 

– Allt är väldigt nytt, men det känns fett kul!, säger Cobrah till Nyheter24

Cobrah är uppvuxen i Göteborg och är en ganska ny artist på den svenska musikscenen. Hon har gått musikskolan Musikmakarna, vilket är en skola där eleverna lär sig att producera pop. På skolan träffade hon en kille som heter Hannes, som hon sedan gjorde debutsingeln IDFKA med. 

Hon inspireras mycket av fetishkulturen, vilket man kan se tydliga influenser av i hennes musikvideo. Intresset väcktes när hon spelade på en fetishklubb under Stockholm Fetish Week. 

Musikvideon är 3D-animerad och innehåller hela 7000 kloner av artisten själv. 

– Klonerna hånglar med varandra och ligger i högar. Det är väldigt annorlunda, men kul!, säger Cobrah. 

Artisten har bland annat uppträtt på Stockholm Pride, varit förband till Jenny Wilson på Vasateatern och spelade på festivalen Emmaboda sommaren 2018. 

Artisten Cobrah är nominerad till Grammis 2019 i kategorin Årets musikvideo. Bildkälla: Instagram/iamcobrah

Till Grammis 2019 är hon nominerad som regissör för musikvideon, men hon är även artisten i den och skivbolaget bakom.

– Det är fett kul att få göra allt själv!, säger Cobrah. 

Hon berättar för Nyheter24 att hon hade lite på känn att hon skulle bli nominerad, men att hon självklart är väldigt stolt. 

– Det känns så fett, framför allt när man är så ny. Jag sa till alla att jag var nominerad innan jag var det, säger Cobrah med ett skratt. 

Om hon tar hem segern kommer Cobrah fira stort med att festa. 

– Om jag vinner kommer jag att festa och supa mycket! Jag kommer släppa en EP innan galan, så jag kommer försöka spela så mycket som möjligt och fira genom det. 

Grammisgalan går av stapeln torsdag 7 februari på Annexet i Stockholm. 

Se hela Nyheter24:s intervju med Cobrah i klippet ovan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du titta på Grammisgalan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

3 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.