Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malou Prytz debuterar i Melodifestivalen: "Började sjunga när jag var tre"

- 09/02/2019, 17:38 -

15-åriga Malou Prytz ska framföra sin debutsingel inför miljontals tittare i årets Melodifestival. Den unga artisten gästar Melloskvaller med Betty och Johan och berättar om hur tankarna går inför den stundande deltävlingen.

15-åriga Malou Prytz är den yngsta deltagaren i årets Melodifestival och hon kommer att ställa upp i tävlingen med sin debutsingel. 

Det är i deltävling två, i Malmö, som vi får se henne uppträda på lördagskvällen. Där ställs hon emot Andreas Jonsson, Oscar Enestad, Vlad Reiser, Hanna Ferm och Liamoo, Jan Malmsjö, och Margaret.

Malou Prytz gästade Betty Regnström och Johan Forsberg i veckans avsnitt av Melloskvaller med Betty och Johan. Där berättar hon hur det känns att vara en nykomling i Sveriges allra största musiktävling. 

– Det känns jättekul att få den här chansen i så tidig ålder. Eftersom jag är nykomling tror jag att folk inte har så höga förväntningar, eftersom jag är okänd och så, säger Malou Prytz i Melloskvaller med Betty och Johan

Malou Prytz.
Artisten Malou Prytz gästar senaste avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan. Bildkälla: Nyheter24

Den unga smålänningen Malou, från Ryd i Tingsryds kommun, har aldrig uppträtt inför en så här stor publik tidigare, men hon har tävlat i ett flertal talangtävlingar. Sin första talangtävling vann hon redan som 9-åring.

– Jag började sjunga när jag var runt tre år. Sen började jag ta sånglektioner när jag var sju-åtta. Efter det började jag att söka till talangtävlingar, först på lokal nivå sen runtom i Sverige, säger Malou. 

Det unga stjärnskottet fick kontakt med sitt management för ungefär ett år sedan. 

– Vi började jobba tillsammans, jag började åka upp till Stockholm, jobbade i studion, spelade in lite olika låtar. Sen så tittade vi på lite olika låtar som jag skulle kunna tänka mig att släppa i framtiden. Och sen testade vi att söka in till mello för vi fick en riktigt bra låt. Sen kom den med helt enkelt, säger Malou.  

Malou Prytz.
Malou Prytz kommer att vara med i deltävling två med bidraget "I Do Me". Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Malou känner sig som en vinnare redan nu som har kommit med i årets melodifestival. 

– Det är redan så stort! Jag ser det bara som ett plus om det skulle gå bra, säger Malou. 

Hon kommer att tävla med bidraget ”I Do Me”, skriven av Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson och Adéle Cechal

– Låten är en poplåt, mycket dans och den handlar om att man ska gå vidare efter en relation som inte har fungerat. Det kan både vara en vänskapsrelation och kompisrelation, jag tror att många kan relatera till det, säger Malou. 

Missa inte Melodifestivalens andra deltävling som går av stapeln i Malmö lördag 9 februari. Den finns att se på SVT 1 och SVT Play lördag 20:00. 

Se hela avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan, när de gästas av Malou Prytz, här! 

Tycker du om Melodifestivalen?