Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är fem saker du vill veta om stjärnskottet Malou Prytz

- 09/02/2019, 16:26

15-åriga Malou Prytz debuterar i årets Melodifestival, med sitt allra första låtsläpp. Hon är den yngsta deltagaren i tävlingen och Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta om nykomlingen.

Artisten Malou Prytz deltar i Melodifestivalen 2019 med låten "I Do Me", skriven av Isa TengbladElvira AnderfjärdFanny Arnesson och Adéle Cechal

Det är i deltävling två, i Malmö, som vi får se henne uppträda på lördagskvällen. Där ställs hon emot Andreas Jonsson, Oscar EnestadVlad Reiser, Hanna Ferm och Liamoo, Jan Malmsjö, och Margaret.

Nyheter24 har gjort en djupdykning i stjärnan och tagit fram allt vill veta om det småländska stjärnskottet - Så nu kan du glänsa lite extra framför vännerna i TV-soffan! 

Spelar innebandy 

Hon tränar innebandy två gånger i veckan och spelar matcher på helgerna. Hon beskriver sig själv som en spelare med god spelförståelse.

Jag kanske inte är den fysiska precis. Och det blir att jag får spela när jag har tid, jag prioriterar ju musiken. Men det är kul att hålla igång med något, säger Malou i Melloskvaller med Betty och Johan

Började sjunga när hon var tre år gammal 

Malou började sjunga redan som tre-åring. Sedan började hon ta sånglektioner när hon var sju-åtta år gammal. Hon berättar i Melloskvaller med Betty och Johan att hon efter det började att söka till talangtävlingar, först på lokal nivå sedan runtom i Sverige. Hon vann sin första talangtävling redan som 9-åring.

Malou Prytz.
I deltävling två, i Malmö, får vi se Malou Prytz uppträda med bidraget "I Do Me" på lördagskvällen. Bildkälla: Instagram/@malouprytz

Uppvuxen i en by med 2000 invånare 

Malou är uppvuxen i Ryd, Tingsryds kommun, i södra Småland. Det är en liten ort med cirka 2000 invånare, berättar Malou. Hon bor med sin mamma, pappa och lillasyster Millie. 

Det är ganska stor skillnad från Stockholm, säger Malou till Nyheter24

Uppvuxen i en dansbandsfamilj

Enligt Malou är hennes pappa tondöv och hennes mamma har endast sjungit lite sporadiskt, så den musikaliska ådran kommer främst från hennes morfar och moster. Malou berättar att hon har inspirerats mycket av dem, vilket gjorde att hon själv började att sjunga. 

De håller inte direkt på med samma genre som jag gör, de håller ju på med dansbandsmusik. Men jag har fostrats i att tycka om musik, säger Malou. 

Malou är singel 

Hon har haft fullt upp med Melodifestivalen den senaste tiden och har knappt haft tid att träffa sina vänner  och därmed haft ännu mindre tid till att träffa killar. Malou berättar för Nyheter24 att det hon värderar högst i en relation är att man kan lita på varandra och visar förståelse för sin partner. 

Missa inte Melodifestivalens andra deltävling där Malou Prytz tävlar med bidraget "I Do Me". Deltävling två sänds på SVT1 lördag 9 februari 20:00. 

Se hela avsnittet när Malou Prytz gästar Melloskvaller med Betty och Johan här!

Tittar på du Melodifestivalen?