Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är fem saker du vill veta om stjärnskottet Malou Prytz

- 09/02/2019, 16:26 -

17-åriga Malou Prytz gör comeback i årets Melodifestival med bidraget Ballerina. Nyheter24 har listat allt du behöver veta om henne!

Artisten Malou Prytz debuterade i Melodifestivalen 2019 med låten "I Do Me", skriven av Isa TengbladElvira AnderfjärdFanny Arnesson och Adéle Cechal

Bidraget tog henne hela vägen till finalen i Stockholm där hon hamnade på en tolfteplats. Nu är hon tillbaka igen med bidraget "Ballerina" som hon framför i den första deltävlingen i Linköping den 1 februari.

Nyheter24 har gjort en djupdykning i stjärnan och tagit fram allt vill veta om det småländska stjärnskottet - Så nu kan du glänsa lite extra framför vännerna i TV-soffan! 

Tränar innebandy 

Inte nog med att hon är popstjärna så är även Malou en bolltrollare av rang. Hon tränar nämligen innebandy två gånger i veckan och spelar matcher på helgerna. 

Enligt Malou själv så är hon en spelare med god spelförståelse!

Jag kanske inte är den fysiska precis. Och det blir att jag får spela när jag har tid, jag prioriterar ju musiken. Men det är kul att hålla igång med något, säger Malou i Melloskvaller med Betty och Johan

Kallar sig introvert

Och trots att Prytz verkar vara hur energisk och utåtriktad som helst, identifierar hon sig själv som lite av en tillbakadragen person. 

– Ja, det skulle jag säga. Första gången man träffar mig är jag kanske lite mer tillbakadragen. Det kanske inte syns på scen, för det är då man får den här adrenalinkicken. Men jo det skulle jag säga, säger Prytz i en intervju med Expressen.

Malou tävlar med låten
Malou tävlar med låten "Ballerina". Bildkälla: Fredrik Sandberg TT/TT

Har en egen bakelse uppkallad efter sig

Prytz är ursprungligen från Ryd i Småland, men för närvarande pluggar 16-åringen i Olofström. Där har stjärnan ett litet café där hon snabbt blev stammis.

Och inför förra årets upplaga av Melodifestivalen beslutade cafét att döpa en bakelse i artistens namn. Hur gulligt är inte det?

– Hon brukar vara här och fika, berättar Linda Salorinne konditor på kaféet till Expressen och fortsatte:

– Eftersom Malou gillar kladdkaka, så blev det en sådan, i fyra lager. Kladdkaka underst, sedan vit chokladmousse, hallonmousse och blåbärsmousse. Kronorna på verket, två M i choklad, som i Mello-Malou. 

Så har du vägarna förbi Olofström och känner dig sötsugen så kan du testa en Malou-bakelse på Kickis Café.

Det heter hon på sociala medier

Men hur följer man Malou då? Jo, men det är inte så komplicerat. På Instagram heter smålänningen @malouprytz

Där lägger hon ut lite allt möjligt  – så in och kolla så får du stenkoll på henne!

Förhållandestatus 

När Nyheter24 träffade Malou hade hon fullt upp med Melodifestivalen och hade haft knappt tid att träffa sina vänner  och därmed haft ännu mindre tid till att träffa killar. 

Malou berättade då för Nyheter24 att det hon värderar högst i en relation är att man kan lita på varandra och visar förståelse för sin partner. 

Malou Prytz tävlar om en plats till finalen i Andra chansen nu på lördag. Där möter hon Paul Rey i en duell klockan 20.00 i SVT 1 och SVT Play.

Se hela avsnittet när Malou Prytz gästade Melloskvaller med Betty och Johan här!

Tittar på du Melodifestivalen?