Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idol-vinnaren Sebastian: "Då söker jag till Melodifestivalen"

- 12/02/2019, 11:03 -

Idol–vinnaren Sebastian Walldén avslöjar till Nyheter24 när han kommer söka till Melodifestivalen. "Jag vill nog göra det. Om rätt låt dyker upp".

Under Grammisgalan 2019 träffade Nyheter24 Idol-vinnaren från 2018 Sebastian Walldén, på röda mattan. 24-åringen vann tävlingen efter att ha slagit Kadiatou Holm Keita i finalen. Sedan dess har han släppt vinnarlåten Everything som har över fyra miljoner spelningar på Spotify.

Vill söka till Melodifestivalen 2020

Nu kan vi avslöja att Idol-Sebastian kommer släppa ny musik kommande året och öppnar för att söka till Melodifestivalen 2020.

– Ja, jag vill nog gärna göra det faktiskt. Om rätt låt dyker upp så blir det bra, säger han till Nyheter24.

I årets mello tyckte han mest om Anna Bergendahls låt Ashes to Ashes, som gick till andra chansen efter deltävlingen i Göteborg. Dessutom var han väldigt spänd på att se Hanna Ferm och Liamoos nummer – som gick direkt till final.

Söker en spontan pojkvän

Sebastian är för närvarande singel och säger att han söker en pojkvän som är full av spontanitet och kärlek. Dessutom behöver hans potentiella partner vara en lugn person då han anser sig själv vara ganska "speedad".

Vad vill du helst göra för aktiviteter med din partner?

– Resa. Jag är en sådan person som säger: ”Vi drar till Thailand om fem dagar”, ”vi drar till Los Angeles om tre dagar”. Jag är väldigt spontan. 

Av alla människor som är på plats här i kväll, vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?

Jireel. Jag har så mycket att prata med honom om. Jag tycker bara att han är så ball. Alexander Kronlund skulle jag vilja undvika, han är jobbig, haha.

Vem är den mest kända personen som du har i din telefonbok?

Lisa Vanderpump från "Real Housewifes i Beverly Hills". 

Om du skulle vara en hamburgare, vilken skulle du vara då?

– Tryffelburgare. Oj jävlar vad hungrig jag är nu. Vilka svåra frågor, det här måste man få tänka igenom innan man kommer hit.

Sebastian Walldén
Sebastian Walldén kommer söker till Melodifestivalen 2020. Bildkälla: Christine Olsson/TT
Vill du se Idol-Sebastian i Melodifestivalen?