Sebastian Walldén
Sebastian Walldén öppnar upp för att delta i Melodifestivalen 2020. - Foto: Johan Nilsson/TT

Idol-vinnaren Sebastian: "Då söker jag till Melodifestivalen"

Idol–vinnaren Sebastian Walldén avslöjar till Nyheter24 när han kommer söka till Melodifestivalen. "Jag vill nog göra det. Om rätt låt dyker upp".


Under Grammisgalan 2019 träffade Nyheter24 Idol-vinnaren från 2018 Sebastian Walldén, på röda mattan. 24-åringen vann tävlingen efter att ha slagit Kadiatou Holm Keita i finalen. Sedan dess har han släppt vinnarlåten Everything som har över fyra miljoner spelningar på Spotify.

Vill söka till Melodifestivalen 2020

Nu kan vi avslöja att Idol-Sebastian kommer släppa ny musik kommande året och öppnar för att söka till Melodifestivalen 2020.

– Ja, jag vill nog gärna göra det faktiskt. Om rätt låt dyker upp så blir det bra, säger han till Nyheter24.

I årets mello tyckte han mest om Anna Bergendahls låt Ashes to Ashes, som gick till andra chansen efter deltävlingen i Göteborg. Dessutom var han väldigt spänd på att se Hanna Ferm och Liamoos nummer – som gick direkt till final.

Söker en spontan pojkvän

Sebastian är för närvarande singel och säger att han söker en pojkvän som är full av spontanitet och kärlek. Dessutom behöver hans potentiella partner vara en lugn person då han anser sig själv vara ganska "speedad".

Vad vill du helst göra för aktiviteter med din partner?

– Resa. Jag är en sådan person som säger: ”Vi drar till Thailand om fem dagar”, ”vi drar till Los Angeles om tre dagar”. Jag är väldigt spontan. 

Av alla människor som är på plats här i kväll, vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?

Jireel. Jag har så mycket att prata med honom om. Jag tycker bara att han är så ball. Alexander Kronlund skulle jag vilja undvika, han är jobbig, haha.

Vem är den mest kända personen som du har i din telefonbok?

Lisa Vanderpump från "Real Housewifes i Beverly Hills". 

Om du skulle vara en hamburgare, vilken skulle du vara då?

– Tryffelburgare. Oj jävlar vad hungrig jag är nu. Vilka svåra frågor, det här måste man få tänka igenom innan man kommer hit.

Sebastian Walldén kommer söker till Melodifestivalen 2020. Bildkälla: Christine Olsson/TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du se Idol-Sebastian i Melodifestivalen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

1 timme sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

3 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.