Här är fem saker du vill veta om popgruppen Dolly Style

Tjejerna i popgruppen Dolly Style drar minst sagt uppmärksamhet till sig med sin japanskinspirerade klädstil. De medverkar i årets Melodifestival med en riktig partydänga och Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta om tjejgruppen.


Trion i Dolly Style deltar i Melodifestivalen 2019 med låten ”Habibi”, skriven av Jimmy Jansson, Palle Hammarlund och Robert Norberg. 

Det är i deltävling tre, i Leksand, som vi får se popgruppen uppträda på lördagskvällen. Där tävlar de om en plats i finalen mot The Lovers Of ValdaroMartin Stenmarck, Lina HedlundOmar RudbergRebecka Karlsson och Jon Henrik Fjällgren. 

Nyheter24 har gjort en djupdykning i tjejgruppen och tagit fram allt vill veta om Molly, Holly och Polly i Dolly Style. 

Bytt ut ett flertal medlemmar genom åren 

Dolly Style bildades sommaren 2014, men det är inte samma Molly, Holly och Polly vi ser i dagens Dolly Style. De har nämligen bytt ut ett flertal medlemmar genom åren. I dag består gruppen av Vilma Davidsson, Mikaela Samuelsson och Caroline Aronsson. 

– Av olika anledningar vill man ibland testa nya vägar i livet. Rent generellt på arbetsplatser är inte samma personer kvar hela tiden, säger tjejerna i Dolly Style i Melloskvaller med Betty och Johan. 

Tredje gången gruppen är med i Mello 

Dolly Style debuterade i Melodifestivalen 2015 med låten ”Hello Hi”. Året efter ställde de upp igen med bidraget ”Rollercoaster”. I år blir det kanske tredje gången gillt med partydängan ”Habibi”. 

– Låten är fartfylld och står väldigt mycket för gemenskap, vilket vi står för mycket i helhet. Vi tycker att det är viktigt att alla känner sig välkomna. Det är en riktig partylåt, säger Polly i Melloskvaller med Betty och Johan. 

Deras fans kallar sig ”dollys”

Dolly Style har en stor skara med hängivna fans. De kallar sig för ”Dollys” och har skapat en alldeles egen pastellfärgad subkultur i sociala medier. 

Dolly Style kommer att tävla i Melodifestivalens tredje deltävling med bidraget "Habibi". Bildkälla: Instagram/dollystyleofficial

Bästa raggningstipset: "Var dig själv" 

I Melloskvaller med Betty och Johan delar Dolly Style med sig av sina allra bästa raggningstips. 

– Om du vill ha någonting, var inte rädd för att visa det! Säg det! Slösa ingen tid på att spela svår. Om man är blyg så är tipset att våga, säger Molly. 

Har inte på sig sina Dolly style-outfits privat 

Tjejerna har ju fått mycket uppmärksamhet tack vare deras speciella kläder, inspirerade av japansk subkultur. Molly klär sig i rosa från topp till tå, Holly i blått och Polly i lila. Dessutom har de på sig varsin färgglad peruk. Men privat blir det inte lika spexigt. 

– Nej, inte alltid. Om vi går tillsammans och jobbar har vi ju kläderna. Men om vi ska in i studion och jobba behöver vi inte alltid ha en hel dress på oss, säger trion till Nyheter24. 

Missa inte Melodifestivalens tredje deltävling där Dolly Style tävlar med bidraget ”Habibi”. Deltävling tre sänds på SVT1 lördag 16 februari 20:00. 

Se hela avsnittet när Dolly Style gästar Melloskvaller med Betty och Johan här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du rösta på Dolly Style i Mello?
Tack för din röst!