Torsdag 30 Jun
Stockholm

Jonna Lundell tvingades klä av sig framför polisen: "Så jävla rädd"

Jonna Lundell tvingades klä av sig framför polisen
Jonna Lundell tvingades som 19-åring klä av sig framför polisen och lämna ett kissprov. Foto: Hanna Franzén/TT Bild, Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Det är på sin Youtubekanal som Jonna Lundell berättar om när hon år 2013 tvingades klä av sig framför polisen. – Det kändes som att hela mitt liv var förstört. Kommer jag få sitta i fängelse trots att jag inte har gjort någonting?, säger Jonna.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i en storytime på Youtube som Jonna Lundell, 24, väljer att gå i sin make Joakim Lundells fotspår.

Nyligen berättade nämligen Joakim Lundell, 34, om när han år 2010 flydde från polisen.

Även det som Jonna berättar om, som hon tidigare har skrivit om i sin bok, handlar om polisen.

Kallade på förstärkning 

Året var 2013 och Jonna var vid den här tiden 19 år. Efter en lång skoldag insåg Jonna att hon hade tvätten att ta itu med. Det var mycket tvätt så Jonna gick upp och ner i huset med kläderna.

När Jonna äntligen var klar i tvättstugan, som ligger i källaren, så såg hon fram emot att gå upp till lägenheten och sova.

Så blev det inte.

När Jonna öppnade dörren för att gå ut ur tvättstugan så möttes hon av två poliser. De frågade om hon märkt av något spring i källaren. Jonna förklarade för poliserna att hon inte är i källaren mer än när hon tvättar.

Jonna Lundell berättar om händelsen i en nya video på Youtube. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna

Stämningen mellan Jonna och poliserna var allt annat än mysig och hon blev nervös av deras beteende. Hon erbjöd sig att låsa upp källaren om de vill se sig omkring. Det svarade de inte på. Istället frågade poliserna om Jonna hade "tagit någonting" och sa att hon såg "röd ut i ögonen".

Poliserna lyste med en ficklampa i Jonnas ögon. Sedan gick de igenom hennes tvättpåsar. Därefter kallade de på förstärkning.

– Jag är så jävla rädd, säger Jonna i videon.

"Kändes som att hela mitt liv var förstört"

Hon fick sedan lämna ett kissprov eftersom de misstänkte att hon tagit droger. Hon blev även visiterad.

– De skulle kolla i mina trosor, de skulle kolla precis överallt. Jag tycker att det är så pinsamt, jag har aldrig känt mig så liten i hela mitt liv. Det var så obehagligt och jag vågade inte säga nej, berättar Jonna.

Poliserna undersökte sedan teststickan och sa att Jonna har rökt marijuana, hasch och tagit amfetamin.

Vilket Jonna tyckte var otroligt konstigt då hon aldrig ens har sett amfetamin och aldrig rökt varken marijuana eller hasch. Tankarna började snurra i Jonnas huvud – hade någon drogat henne utan att hon visste det? 

– Det kändes som att hela mitt liv var förstört. Kommer jag få sitta i fängelse trots att jag inte har gjort någonting?, säger Jonna.

Rädd i flera månader

När Jonna sedan berättade för Joakim om mötet med polisen så började han forska mer kring snabbtestet, och han berättar för Jonna att 8 av 10 snabbtest visar ett felaktigt resultat.

Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Bild

Senare fick Jonna ett brev från polisen, och där stod det att "i brist på bevis så lägger dom ner det".

– För mig var det så kränkande att få ett brev som det stod så på. Jag hade velat ha "förlåt hur vi behandlade dig och testet visade negativt, ha en bra dag".

Jonna berättar att hon var fruktansvärt rädd i flera månader och inte vågade gå ner i källaren själv på ett bra tag.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.