Martin Stenmarck.
Martin Stenmarck turnerade runt med Ladies Night under sju års tid. - Foto: TT

Martin Stenmarck om attacken under Ladies Night: ”Hade kunnat dö”

Melodifestival-aktuelle Martin Stenmarck gästade i veckan Nyheters24:s program Melloskvaller med Betty och Johan. Där berättade han om showen Ladies Night och om ett riktigt jobbigt raggningsförsök som han utsattes för efter en föreställning.


Många förknippar nog artisten Martin Stenmarck med krogshowen Ladies Night. Det är inte så konstigt eftersom att han turnerade runt med showen i Sverige under sex veckor per år – i hela sju års tid, 2006-2012.  

Det var även Martin och hans bror David Stenmarck som kom på idéen till showen. Konceptet för Ladies Night går ut på att enbart kvinnor är välkomna i publiken, medan endast män står på scenen. År 2009 såg drygt 60 000 kvinnor showen och de turnerade runt i hela 14 städer runtom i Sverige. 

Förutom Ladies Night har vi ju sett Martin uppträda under Sveriges stora folkfest – Melodifestivalen. I år tävlar han i deltävling tre med bidraget ”Låt skiten brinna”, i Leksand, lördag 16 februari. 

Melodifestival-aktuelle Martin Stenmarck turnerade runt med showen Ladies Night 2006-2012. Bildkälla: FREDRIK PERSSON/TT

I veckan gästade han Nyheter24:s program Melloskvaller med Betty och Johan och berättade några anekdoter från tiden med Ladies Night. Ett minne som verkligen etsats sig fast är när en kvinna tog sig upp på scenen och gick till attack mot Stenmarck. 

– Jag tror att kvinnan var lite överväldigad av situationen och ville visa sin kärlek på något sätt. Hon fick väldigt mycket feeling och tog sig upp på scen. Det var oerhört svårt alltså, vi hade massa vakter, säger Martin Stenmarck. 

Det hela inträffade när Stenmarck var på väg av scenen. Martin minns inte vem det var som skrek, men han tror att det var Kjell Bergqvist som utbrast ”Se upp Martin, akta dig!”. 

– Då vände jag mig om och ser den här kvinnan. Oerhört glad! Det fanns inget ont i henne. Hon har fem meter kvar, när det är tre meter kvar hoppar hon upp i luften med ben och armar rakt ut. 

"Då hade hon klippt mig"

Martin stod vid scenkanten, där det var två och en halv meter ner till golvet. 

– Hade inte jag varit beredd på det och spjärnat emot och tagit emot henne, då hade hon klippt mig. Så hade vi antagligen båda dött, säger Martin. 

Martin avslutar med att säga att det troligtvis var det jobbigaste raggningsförsök han varit med om. 

Missa inte när Martin Stenmarck framför bidraget ”Låt skiten brinna” i Melodifestivalens tredje deltävling som går av stapeln i Leksand, lördag 16 februari, 20:00 på SVT 1. 

Se hela avsnittet när Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson gästar Melloskvaller med Betty och Johan här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

1 timme sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

2 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

3 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".