Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är fyra saker du vill veta om Lina Hedlund i Melodifestivalen

- 15/02/2019, 16:59

Lina Hedlund har ställt upp i Melodifestivalen ett flertal gånger med popgruppen Alcazar. Men nyligen splittrades gruppen och Lina ställer därmed upp solo, för alla första gången, i Melodifestivalen 2019. Nyheter24 har tagit fram allt du måste veta om stjärnan.

Lina Hedlund är ett välbekant ansikte för svenska folket efter att ha varit en av medlemmarna i popgruppen Alcazar i över ett decennium. 

Gruppen har nyligen splittrats och avslutade sitt sista år tillsammans med en stor konsert, den 31 december 2018, på Cirkus i Stockholm. Gruppen har varit med och tävlat i Melodifestivalen hela fem gånger, så Lina Hedlund är lite av en veteran när det kommer till Mello. 

Men hon har aldrig ställt upp solo tidigare, vilket hon kommer att göra i år med bidraget ”Victorious”, i Melodifestivalens tredje deltävling, som går av stapeln i Leksand, 16 februari. 

Nyheter24 har gjort en djupdykning i artisten Lina Hedlund och tagit fram det du högst troligtvis vill veta. 

Medlem i Alcazar 

2007 blev Lina Hedlund en av medlemmarna i popgruppen Alcazar. Tillsammans med Andreas Lundstedt och Tess Merkel förbli de en grupp i över en decennium. Alcazar etablerade sig som en av de mest framgångsrika musikgrupperna i svensk historia inom discogenren.

Syster till Hanna Hedlund 

Linas storasyster Hanna Hedlund är också sångerska. Hanna har även hon starka kopplingar till Melodifestivalen då hon både ställt upp med låten "Anropar försvunnen" år 2000 och tillsammans med lillasyster Lina år 2002 med låten "Big Time Party". Hanna Hedlund är dessutom gift med Martin Stenmarck, som även han ställer upp i årets Melodifestival. Han tävlar i samma deltävling som Lina Hedlund, i Leksand 16 februari. 

Sambo med Nassim Al Fakir

Lina är sambo med barnprogramledaren Nassim Al Fakir (bror till artisten Salem Al Fakir). De har två söner tillsammans och det vankas bröllop inom snar framtid. Nassim Al Fakir friade nämligen till Lina i december på ett lite överraskande sätt. Det var på Friends arena, under Sweden International Horse Show, som han bad om Linas hand, varpå hon jublande svarade ja. 

Gjorde sjöstjärnan på Mello-efterfest 

På en efterfest under Melodifestivalen 2009, när hon och Alcazar deltog med låten Stay the Night, inträffade en lite pinsam incident.

– Jag råkade göra sjöstjärnan med Andreas Lundstedt, säger hon.

För de som inte vet vad sjöstjärnan är för något så är det när man råkar visa underlivet. En söndagsbilaga plockade upp nakenchocken på bild och publicerade en stjärna ovanpå som en form av censur, berättar Lina i Nyheter24:s program Melloskvaller med Betty och Johan. 

Deltävlingen i Leksand är stjärnspäckad med ett antal andra välkända artister. The Lovers Of Valdaro, Martin StenmarckOmar RudbergRebecka Karlsson och Jon Henrik Fjällgren kommer alla kriga om platserna till finalen. 

Missa inte när Lina Hedlund uppträder med bidraget "Victorious" i deltävling tre som går av stapeln i Leksand, 16 februari 20:00 på SVT1. 

Hör Lina berätta om den pinsamma incidenten på efterfesten i klippet ovan! 

Här kan du se hela avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan som gästades av Lina Hedlund och Mohombi!

Kommer du rösta på Lina Hedlund i årets Mello?